Przełoży mechanik gaz z silnika do silnika

12 Sie 2022, 16:30

Mam omegę B 2.0 16v z gazem i myślę o przełożeniu silnika (takiego samego) ponieważ panewka mi się obróciła taniej wyjdzie kupienie nowego silnika niż diagnostyka ewentalny szlif wału i teraz pytanie czy mechanik przełoży mi także gaz? Czy muszę jechać do gazownika szczerze nie wiem gdzie była zakładana instalacja a gazownik u którego wcześniej miałem gaz (w innym aucie) nie robi nic z gazem skoro i stalcja była zakładana u kogoś innego

A jeśli chodzi o cenę to tak z koleżka wyceniłem że pewnie rozkręcenie silnika diagnoza wału szlif tego będzie z 800zl + nowe panewki i tak dalej dobrze to liczyliśmy?
Ajo
Nowicjusz

12 Sie 2022, 18:15

Ajo napisał(a):pewnie rozkręcenie silnika diagnoza wału szlif tego będzie z 800zl + nowe panewki i tak dalej dobrze to liczyliśmy?
za 800 to nie wiem czy ktoś Ci w ogóle silnik wyjmie i rozkreci a gdzie jeszcze tu remonty. Jak w 2k się zmieścisz to będzie cud.
Czy mechanik przełoży gaz to już pytanie do niego, jeden przełoży inny nie chodź to nic skomplikowanego. Później i tak musisz pojechać na regulacje.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4