Przeniesienie napedu na AWD w Civic

08 Kwi 2016, 10:31

Pytanie moze glupie moze nie, ale mam pytanie czy I jak mozna przeniesc naped w samochodzie (Civic EK9) na 4 kola? Nie chce odpowiedzi typu kup BWM czy cos... Jestem fanem Hondy I uwielbiam swoja EK9 I zbieram pieniadze na podniesienie jej mocy do 400 - 500 KM I problem jest taki ze chcialbym miec naped na 4 aby lepiej czuc auto. Dobrze wiemy, ze juz 300 KM w FWD to szalenstwo a co dopiero 500? Dodam tylko, ze mieszkam w UK wiec jesli ktos zna tu jakies organizacje ktore by zrobily dla mnie cos takiego to po prosze. I jeszcze jedno pytanko ile by to kosztowal (w PL czy UK bez znaczenia). Dziekuje z gory I przepraszam za brak polskich znakow.
Razor250
Obserwowany

Auto: Honda Civic EK9
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2016, 12:39

Jeżeli ten model auta był produkowany w wersji na 4 koła, to być może byłaby taka mozłiwośc. Napewno kosztowna i przy aucie używanym nieopłacalna. Jeżeli jednak ten model nie był produkowany z takim napędem, to niestety jest to nie do wykonania. Chyba, że całkowita przeróbka, ale wtedy auto do jeźdżenia tylko po drogach niepublicznych - tracisz homologację. No i napewno nieopłacalne też.
co do podniesienia mocy, to zdajesz sobie mam nadzieję sprawę, że wiąże się to z wymianą niekórych podzespołów - hamulców, sprzegła, skrzyni itd? chodzi o to, że seryjne rzeczy nie wytrzymią takich obciażeń i zaczną padać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000