Przeniesienie napedu na AWD w Civic

08 Kwi 2016, 10:31

Pytanie moze glupie moze nie, ale mam pytanie czy I jak mozna przeniesc naped w samochodzie (Civic EK9) na 4 kola? Nie chce odpowiedzi typu kup BWM czy cos... Jestem fanem Hondy I uwielbiam swoja EK9 I zbieram pieniadze na podniesienie jej mocy do 400 - 500 KM I problem jest taki ze chcialbym miec naped na 4 aby lepiej czuc auto. Dobrze wiemy, ze juz 300 KM w FWD to szalenstwo a co dopiero 500? Dodam tylko, ze mieszkam w UK wiec jesli ktos zna tu jakies organizacje ktore by zrobily dla mnie cos takiego to po prosze. I jeszcze jedno pytanko ile by to kosztowal (w PL czy UK bez znaczenia). Dziekuje z gory I przepraszam za brak polskich znakow.
Razor250
Obserwowany

Auto: Honda Civic EK9
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2016, 12:39

Jeżeli ten model auta był produkowany w wersji na 4 koła, to być może byłaby taka mozłiwośc. Napewno kosztowna i przy aucie używanym nieopłacalna. Jeżeli jednak ten model nie był produkowany z takim napędem, to niestety jest to nie do wykonania. Chyba, że całkowita przeróbka, ale wtedy auto do jeźdżenia tylko po drogach niepublicznych - tracisz homologację. No i napewno nieopłacalne też.
co do podniesienia mocy, to zdajesz sobie mam nadzieję sprawę, że wiąże się to z wymianą niekórych podzespołów - hamulców, sprzegła, skrzyni itd? chodzi o to, że seryjne rzeczy nie wytrzymią takich obciażeń i zaczną padać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...