Przepływomierz? saab 95

26 Mar 2015, 12:16

Dzień dobry Panowie, pacjent taki jak w profilu------------->

Mam krótkie pytanie, a właściwie chciałem się upewnić. Z podłączoną przepływką obroty skaczą w zakresie 700-1000, z odpiętą chodzi super, nawet nie czuć spadków mocy jedynie spalanie wzrosło o jakieś 10-20%. Wszystko wskazuje na uszkodzenie przepływki, jednak ciekawi mnie iż po podłączeniu do kompa nie ma żadnego błędu. Check oczywiście się pali jak jest odłączona. Niestety nie mam możliwości podmienienia obecnie na inną na próbę. Proszę o radę. Pozdrawiam!!
tomekk29
Początkujący

Prawo jazdy: 04 08 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Saab 95
Silnik: 2.3 t 185KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

26 Mar 2015, 20:07

zdarzało się bardzo często że przepływomierz działaś bardzo źle a nie wyrzucał błędów na kompie , jednak dla pewności przydało by się podmienić go na chwilę i zobaczyć jak chodzi na innym.
kowalkcn
Początkujący

Prawo jazdy: 14 12 1993
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Citroen C5 I, Peugeot 407, 205
Silnik: 2.2hdi133KM,2.0hdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

27 Mar 2015, 17:37

Po podłączeniu pod kompa trzeba sprawdzić wartości przepływki i porównać z tymi co podaje producent. Kolega wyżej dobrze napisał sam miałem przypadek, że komp wywalał błędy lambdy, wypadania zapłonów na jednym cylindrze a po wymianie przepływki jak ręką odjął.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...