Przerejestrowanie a OC??

03 Mar 2009, 23:18

Witam mam takie małe pytanie, kupiłem ostatnio samochód używany i przerejestrowałem go na siebie. Ma ważne OC do Lipca, czy musze w takim razie iść do ubezpieczyciela(HDI) czy nie jest to konieczne i sami przepiszą i wyliczą składke na mnie??
halabalala
Nowicjusz

04 Mar 2009, 00:29

Nic nie bedzie ci wyliczone, powinni ci wyslać papiery nowe do lipca bez kosztow zadnych. Czasem to im mozolnie trwa wiec lepiej pofatyguj sie i niech ci przepisza na twoje dane. Jest to darmowe lub za niska oplata
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

04 Mar 2009, 11:28

Dane na polisie i dowodzie rejestracyjnym muszą się zgadzać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Mar 2009, 12:42

Kolego Szakal1990 - sorki,ale nie jest tak jak piszesz - nikt nic nikomu sam nie obliczy,ani nie wyśle.Tak samo nie ma żadnych opłat,nawet najmniejszych za przepisanie danych w umowie OC - ubezpieczyciel spisuje aneks do umowy,wpisując nowe dane z dowodu rejestracyjnego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Mar 2009, 00:24

Hestia, dla mojego focusa. Wyslala sama na moj adres ( zgodnie z umowa) nowy swistek OC z moimi danymi i 2 druczek o przelanie na ich konto 7zl + 22% VAT uzadaniajac do oplatami administracyjnymi, pocztowymi i jakimis tam jeszcze, ja im nic nie zglaszalem. Poniewaz do konca trwania polisy mozna jezdzic z tym starym OC tylko nalezy miec przy sobie umowe kupna - sprzedazy
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska