Przerejestrowanie problem

12 Mar 2012, 19:57

witam, niedawno kupilem autko z 96r. Zanizylem kwote przy zakupie w uwagach wpisujac do poprawek blacharsko lakierniczych. Kobietka odmowila mi rejestracji i powiedziala ze w takim przypadku albo dodaktowy przeglad (200zl) albo zapisanie nowej umowy. Dzisiaj pojechalem do sprzedajacego i spisalismy nowa umowe w uwagach zapisalismy do poprawek lakierniczych. Jak myslicie czy teraz maja prawo odmowic mi rejestracji?
Myky
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 08 1991
Auto: Audi a3

12 Mar 2012, 20:58

Po co zaniżałeś kwote zakupu ? Jaki Ci przyświecał cel ? 2 procent podatku od tego rocznika to chyba nieduża kwota ? Tak myślę.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

12 Mar 2012, 21:18

Dla jednego to duzo dla drugiego malo ;)
Myky
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 08 1991
Auto: Audi a3

12 Mar 2012, 21:58

Myky napisał(a):Dla jednego to duzo dla drugiego malo ;)

Samo życie.........................polak potrafi .....unikać podatków. Ustawa o podatku od czynności cywilnoprawnych nic nie mówi o płaceniu , zwolnieniu, od wartości na umowie ,a od wartości rynkowej. Dobrze że , ku uciesze gawiedzi , nikt tego nie kontroluje, ale być może.......To czy pani odmówi rejestracji teraz po poprawkach lakierniczych , to trzeba się przekonać samemu :D
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...