REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem posiadaczem Fiata Bravo HGT 2.0 20V.
Przyznam że samochód przynosi mi sporo frajdy z jazdy, ale niestety ekonomiczny to on nie jest.
Fakt że uczę się jeszcze w technikum i nie mam możliwości podjąć jakiej kolwiek pracy by zarobić sobie na paliwo zmusza mnie do zmiany trybu jazdy Bravo z codziennej na "niedzielną" sporadyczną jazdę, dlatego szukam samochodu do 1000zł, na przykład Fiat Cinquecento z LPG.
Powiem szczerze, że miałem problem ze znalezieniem odpowiedniego działu na ten temat, gdyż moje pytanie brzmi co z rejestracja i ubezpieczeniem. Mam 19 lat, Bravo ubezpieczone i zarejestrowane jest na mamę co daje mi 60% zniżek oraz nie płacę tych zwyżek za wiek. Mam znajomych w moim wieku którzy jeżdżą co 1-2msc innym samochodem, nie przerejestrowują oraz jeżdżą na czyimś ubezpieczeniu. Rodzice robią problemy, gdyż oni muszą mieć wszystko dopięte na każdy guzik a wiec kupić przerejestrować ubezpieczyć na siebie. Mi głownie chodzi o zminimalizowanie kosztów tylko do samego zakupu. Czy mogę jeździć samochodem nie przerejestrowując go? Oczywiście na blachach PL. Ewentualnie gdy skończy się ubezpieczenie, co dalej?
Dodam że samochód również nie chce trzymać Bóg wie ile... Może po 3-4 msc go sprzedam.