master717 napisał(a):Chyba pisze tutaj na forum zeby nie dzwonic do WK
No sorry - ale może to my mamy tam zadzwonić za ciebie i napisać ci na forum co nam powiedzieli?
master717 napisał(a):a po co bym szukał odpowiedzi tutaj
Niestety nie szukałeś na forum odpowiedzi. Gdybyś to zrobił, to byś znalazł. A ty chyba liczysz na to, że my na forum poszukamy za ciebie i ci na nowo napiszemy, przepisując informacje z innego tematu do tego.
master717 napisał(a):myslalem ze ktos odpowie mi po prostu a nie znalazl sie jakis co udaje madrego...
Tu nie trzeba udaać mądrego - wystarczy poszukać na naszym forum ( takie tematu już były ) a jak ciężko poszukać na forum, to poprostu poszukać w sieci.
Np.tutaj są wszystkie potrzebne informacje - jakie dokumenty są potrzebne, co trzeba zrobić, jakie są opłaty ( nie wiem czy aktualne, ale to nie trudno sprawdzić ) itd. Co ciekawe link do tego tematu to link z pierwszej pozycji w wyszukiwarce. Takie to trudne?
Dishman napisał(a):Sądzę, że w takich tematach lepiej nie odpowiadać, niż pisać, żeby ktoś sobie to sprawdził w Googlach.
Uważasz, że ktoś miał skopiować po raz enty dla entego leniucha ogólno dostępne info, które jest w necie? Odpowiedz na to pytanie można znaleść generalnie wszędzie - na naszym forum, w necie w wyszukiwarce, w necie na stronach UM, w WK jak się zadzwoni, a jeszcze lepiej podejdzie jak jest taka możliwość.
Dishman napisał(a):Wyszło mało przyjemnie dla osoby zadającej pytanie.
Zgadza się - ale to tylko i wyłacznie na własną prośbę forumowicza, który nie przeczytał regulaminu forum podczas rejestracji tylko odnzaczył pataszek, że się z regulaminem zapoznał. A jak ktoś nie przestrzega regulaminu forum, to w jaki sposób traktuje użytkowników i moderatorów?
Dishman napisał(a): A forum ma pomagać, a nie szydzić
Dokładnie tak - ale dlaczego ktoś moze szydzić z forumowiczy, wykorzystując ich do wyszukiwania w necie odpowiedzi na swoje pytania. I to odpowiedzi, które są dostępne bez żadnego najmniejszego problemu.
Dishman - może jutro rano skoczysz do sklepu i przyniesiesz mi 5 świezych bułeczek i litr mleka? Bo mi się rano nie chce wstać....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...