Przerejestrowanie samochodu

11 Lut 2014, 11:27

Witam
Mam pytanko mój ojciec mieszka we Francji i kupił tam w salonie samochód w 2008 roku a teraz chciałby go przerejestrowac na siebie w Polsce bo tu też ma mieszkanie co by musiał opłacić i jaki byłby to koszt? Samochód to mazda 6 2.0 diesel 140 koni z 2008r
master717
Nowicjusz

Auto: peugeot 307
0

12 Lut 2014, 07:35

master717 napisał(a):co by musiał opłacić i jaki byłby to koszt?

Telefon do przyjaciela .. najlepiej w WK..
Albo pogrzeb w necie, bo cenniki wszystkich opłat nie są tajemnicą..
http://moto.pl/Porady/1,115891,11517436 ... adnik.html
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
0

12 Lut 2014, 10:49

Ale mi chodzi o to co trzeba bedzie opłacic rejestracje recykling itp.? i czy trzeba tłumaczyc dokumenty czy nie?
master717
Nowicjusz

0

12 Lut 2014, 12:03

master717 napisał(a):Ale mi chodzi o to co trzeba bedzie opłacic rejestracje recykling itp.? i czy trzeba tłumaczyc dokumenty czy nie?
Przeciez odpowiedz dostałes wyzej.Chyba z "buszu"nie nadajesz..Telefon lub internet masz z tego co widac.. :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014
0

13 Lut 2014, 09:31

Spoko odpowiedz dostałem ale nie takiej oczekiwalem. Chyba pisze tutaj na forum zeby nie dzwonic do WK, a po co bym szukał odpowiedzi tutaj, myslalem ze ktos odpowie mi po prostu a nie znalazl sie jakis co udaje madrego...
master717
Nowicjusz

0

15 Lut 2014, 07:14

master717 napisał(a):pisze tutaj na forum zeby nie dzwonic do WK

To błędne myślenie.. My tu nie znamy szczegółów - wybacz, ale to tylko forum.. Do pogadania..
Wolisz dowiedzieć się od kogoś siedzącego przed klawiaturą, że "spoko, zapłacisz stówę"?? a pójdziesz do WK i zapłacisz 1000 .. kogo obwinisz ?? wtedy na nas bedziesz dopiero zły..
Pewne rzeczy, cenniki są na necie, szczegóły tylko w WK.. Powodzenia..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...

15 Lut 2014, 19:09

Sądzę, że w takich tematach lepiej nie odpowiadać, niż pisać, żeby ktoś sobie to sprawdził w Googlach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

16 Lut 2014, 06:11

Dishman napisał(a):pisać, żeby ktoś sobie to sprawdził

Sam przeciez nie jesteś geniuszem, odpowiadasz na tyle, na ile wiesz - w jakimś miejscu Twoja i moja wiedza się przecież kończy. Pewne sprawy wiemy, nie wszystko do końca - wiele spraw jest "indywidualnych" i trzeba zasięgnąc "języka" czyli najlepeij zadzwonić do konkretnego urzedu - oni tam nie gryzą..
A już pomijam tak oczywiste rzeczy jak rejestracja auta - wszyscy sie boja tego WK jak ognia, nie wiedzieć czemu.. to nie dawny urząd celny, gdzie się siedziało dniami i nocami w/g kaprysu jakiegoś palanta..
Dishman napisał(a):w Googlach.

Przecież dorzuciłem link.. Też źle ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

23 Lut 2014, 10:12

Wyszło mało przyjemnie dla osoby zadającej pytanie. A forum ma pomagać, a nie szydzić, albo być miejscem na odreagowanie.
Zgadzam się, że wiedza każdego w jakimś miejscu się kończy. Wtedy nie piszesz nic.
Takie trudne?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

23 Lut 2014, 12:43

master717 napisał(a):Chyba pisze tutaj na forum zeby nie dzwonic do WK

No sorry - ale może to my mamy tam zadzwonić za ciebie i napisać ci na forum co nam powiedzieli?
master717 napisał(a):a po co bym szukał odpowiedzi tutaj

Niestety nie szukałeś na forum odpowiedzi. Gdybyś to zrobił, to byś znalazł. A ty chyba liczysz na to, że my na forum poszukamy za ciebie i ci na nowo napiszemy, przepisując informacje z innego tematu do tego.
master717 napisał(a):myslalem ze ktos odpowie mi po prostu a nie znalazl sie jakis co udaje madrego...

Tu nie trzeba udaać mądrego - wystarczy poszukać na naszym forum ( takie tematu już były ) a jak ciężko poszukać na forum, to poprostu poszukać w sieci.
Np.tutaj są wszystkie potrzebne informacje - jakie dokumenty są potrzebne, co trzeba zrobić, jakie są opłaty ( nie wiem czy aktualne, ale to nie trudno sprawdzić ) itd. Co ciekawe link do tego tematu to link z pierwszej pozycji w wyszukiwarce. Takie to trudne?
Dishman napisał(a):Sądzę, że w takich tematach lepiej nie odpowiadać, niż pisać, żeby ktoś sobie to sprawdził w Googlach.

Uważasz, że ktoś miał skopiować po raz enty dla entego leniucha ogólno dostępne info, które jest w necie? Odpowiedz na to pytanie można znaleść generalnie wszędzie - na naszym forum, w necie w wyszukiwarce, w necie na stronach UM, w WK jak się zadzwoni, a jeszcze lepiej podejdzie jak jest taka możliwość.
Dishman napisał(a):Wyszło mało przyjemnie dla osoby zadającej pytanie.

Zgadza się - ale to tylko i wyłacznie na własną prośbę forumowicza, który nie przeczytał regulaminu forum podczas rejestracji tylko odnzaczył pataszek, że się z regulaminem zapoznał. A jak ktoś nie przestrzega regulaminu forum, to w jaki sposób traktuje użytkowników i moderatorów?
Dishman napisał(a): A forum ma pomagać, a nie szydzić

Dokładnie tak - ale dlaczego ktoś moze szydzić z forumowiczy, wykorzystując ich do wyszukiwania w necie odpowiedzi na swoje pytania. I to odpowiedzi, które są dostępne bez żadnego najmniejszego problemu.
Dishman - może jutro rano skoczysz do sklepu i przyniesiesz mi 5 świezych bułeczek i litr mleka? Bo mi się rano nie chce wstać....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0