Przerobienie Transita!!

25 Lis 2007, 15:28

Mam pytanie czy są firmy które przerobią transita 3-osobowego na 6 osobowego???
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

29 Lis 2007, 23:35

Napewno - jest. Bez problemu. Slyszalem na tvn turbo.
Firma gdzies w lodzi ponoc.
witam serdecznie
igororzol
Nowicjusz

30 Lis 2007, 18:25

przerób we własnym zakresie według przepisów i jedz na przegląd.
tomss20
tomss20
Początkujący

Miejscowość: kraków

01 Gru 2007, 21:27

ja bym najpierw zasiegnał informacji w Twoim Wydziale Komunikacji co nalezy zrobić.jakie dokumenty złożyć,wnioski itp.nasi urzędnicy i przy tym napewno wycisną z Ciebie troche grosza no i trzeba bedzie wymienić dowód rejestracyjny bo już bedzie zmiana danych.i zapewne samemu nie mozna wykonać takiej przeróbki bo musi być na to jakiś dokument z warsztatu ze to jest fachowo wykonane np montaż siedzeń,dodatkowych pasów jezeli takowe trzeba bedzie instalować
chicken19
Zaawansowany

03 Gru 2007, 23:50

Dzięki wam bardzo ale jak ktoś coś jeszcze i tym wie niech pisze ;)
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

30 Sty 2008, 18:10

Jeśli masz możliwości to najlepiej zrobić to samemu.Będzie taniej.Fotele można kupić na szrocie, oczywiście muszą być pasy i to sprawne. A płyty boczne można okleić tapicerką. Ja tak zrobiłem z T4. Wyszło super. Po wszystkim trzeba zrobić rzegląd poszerzony. Powodzenia
Badbit
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak przygotować samochód do wiosny?
    Dokładne umycie samochodu po zimie to nie tylko kwestia estetyki – można w ten sposób ochronić samochód przed postępowaniem korozji. Oprócz tego regularne mycie auta, zwłaszcza szyb, lusterek i ...

30 Sty 2008, 18:52

Potwierdzam to tylko wydaje sie takie trudne a w rzeczywistości wcale tak nie jest. Weź poszukaj na szrotach części do Transita i sweź sobie z 2-3 wolnego i do roboty!Nie trzeba żadnych papierków jedziesz an przegląd zmieniasz dowód i to tyle. aha i ubezpieczenie nie wiem czy tam tez nietrzeba będzie czegoś zmienić.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

31 Sty 2008, 19:03

PS dowodu nie trzeba zmieniać tylko wpisują samochód towarowo osobowy i ilość miejsc. Oczywiście trzeba wykupić kilka tych magicznych znaczków skarbowych.Ubezpieczenie też się zmieni, tylko nie pamiętam czy będzie mniejsze czy większe. 8)
Badbit
Początkujący

31 Sty 2008, 19:22

Będzie większe brat miał alhambre 5 osobowa i jak zrobil 7 osobowa to wzrosło.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

08 Mar 2008, 20:10

Samemu kiedyś przerobiłem i było ok a tak poza tym to chyba najbardziej awaryjne auto dostawcze w swojej klasie - tylko, że najtansze.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

10 Mar 2008, 00:31

Są specjalistyczne firmy, które dają homologację, poszukaj w autogiełdzie. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Mar 2008, 19:10

musisz mieć inna homologacja jak przerabiasz na 6-osobowego są od tego specjalistyczne firmy. :o
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice