Przeróbka anglików

29 Sty 2009, 16:23

moj passek jest b5 przed liftem, przerabial warsztat, wszystko poszlo dosyc sprawnie wymiana podszybia sciany grodziowej, musza spuscic klime, w dowodzie nie ma wpisu, przed zarejestrowaniem rzeczoznawca robi kilka zdjec, co kosztuje 300zl , slyszalem ze w niektorych powiatach nie zarejestruja wiec musisz jechac do innego podajesz jakis adres po miesiacu jedziesz po sztywny dowod i przerejestrowujesz, moj sprawuje sie oki chociaz jeszcze mam problem z elektryka ogolnie jestem zadowolony bo w anglii nikt tak nie kombinuje z cofaniem km itd.
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • 29 Sty 2009, 22:45

Passat jest dość trudny w przeróbce i nie każdy to dobrze zrobi . Scianę grodziową trzeba wycinać łącznie z 7-mio cm kawałkami kopuł i podstawą pod akumulatorem , elektryka jest dość trudna . Da się zrobić ze nikt nie pozna z wyglądu a pod dywan nikt nie zagląda .Można odczytać że to Angol podając nr VIN w każdym sklepie motoryzacyjnym Opłaca się przerabiać od 2002 minimum i tylko dizel Jeśli o tym myślisz to najpierw znajdż dobry zakład i sprawdż jak robią .Passata żle przełożonego póżniej nie sprzedasz .Koszt części kpl to około 4000-4500zł za b. dobrą robociznę łacznie z płynami możesz dać do 4500zł To samo jest audii A4,A6 Powinieneś zaoszczędzić okło5-6 tys żle bo rośnie funt a ceny nie rosną Wszystkie sprawy papierkowe powinien Ci załatwić zakład bez problemu za dodatkową opłatą Wykaz części mogę ci przesłać Części jest dużo w twoim rejonie i częstochowskim
    fredas
    Początkujący

30 Sty 2009, 12:46

fredas jak mógłbyś to podeślij wykaz cześci jakie trzeba wymienic przy przekladce...
    krzychu_v
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: wrocław

30 Sty 2009, 21:50

Krzychu-v wysłałem CI
    fredas
    Początkujący

01 Lut 2009, 18:36

fredas a orientujesz sie co sie zmienia przy elektryce, bo od kilku tygodni nikt nie ma pojecia na tym forum
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna

01 Lut 2009, 22:36

Wielkie dzięki fredas. Bliżej wiosny zamierzam sobie coś takiego właśnie zrobić 8) , musze powoli kompletować części... :wink:
    jak bede miał jeszcze jakies pytania/problemy to bede sie jeszcze odzywal...
    Bajo :lol:
    krzychu_v
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: wrocław
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
      Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...