Przeróbka - Honda Accord 2.2CDTI

28 Lut 2009, 19:38

Witam.Mam zamiar kupic honde accord 2.2 cdti. Jakie byly by koszty przerobki tego samochodu?? Czy sa jakies problemy z przerobieniem hondy :?: bardzo bede wdzieczny za odpowiedz
bemben37
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

28 Lut 2009, 22:02

a skad mają ludzie wiedziec o jaką przeróke pytasz??? pytaj po firmach ktore sie zajmują tym czyms
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

03 Mar 2009, 11:40

pewnie chodzi o anglika, zadzwoń napierw do dilera hondy i dowiedz się czy ten model ma możliwości przekładania kierownicy na druga stronę, dobry fachowiec bierze ok 8 tys zł.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

05 Mar 2009, 16:37

i najlepiej przed przekładką kupić własne częsci.to powinno troche taniej kosztowac.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

05 Mar 2009, 16:40

ja przerabiam wlasnie rovera 75. kosztuje to z czesciami 8000zl. teraz czesci moga byc troche drozsze bo jak wiemy waluta poszla w gore, mam na mysli euro. nalezy najpierw sprawdzic czy trzeba trzeba wycinac cala sciane grodziowa czy moze honda jest jako tako przystosowana i ma juz otwor na kolumne kierownicy.
wleks
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

05 Mar 2009, 17:17

Kolego, z tego co się orientuje to wycinanie otworów w scianie grodziowej i płycie podłogowej jest zabronione w polskim prawie. Krzyczeli o tym gdzies w okolicach Nowego Roku w programach motoryzacyjnych. Reasumując jeśli pojazd nie posiada otworów konstrukcyjnych do przekładki niemozliwe jest legalne;) przerobienie go w Polsce. Pozdrawiam
wojdud5
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...

05 Mar 2009, 18:22

nie bede sie sprzeczal bo to bardzo mozliwe ze jest zabronione na szczescie rover ma juz taki otwor. co do hondy nie wiem wiec lepiej sprawdzic. jesli chodzi o rejestracje samochodu przerobionego to w mojej okolicy jeszcze jakis czas temu bylo to nie mozliwe poniewaz rzadali dokumentu od producenta ktory stweirdza ze samochod jest przystosowany rowniez do europy. obecnie juz go nie rzadaja i nie mam pojecia dlaczego sie to zmienilo wiec ta kwestie rowniez radze sprawdzic czy w pobliskim wydziale komunikacji mozna bedzie zarejestrowac przerobionego anglika.
wleks
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz