Przeróbka - Honda Accord 2.2CDTI

28 Lut 2009, 19:38

Witam.Mam zamiar kupic honde accord 2.2 cdti. Jakie byly by koszty przerobki tego samochodu?? Czy sa jakies problemy z przerobieniem hondy :?: bardzo bede wdzieczny za odpowiedz
bemben37
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

28 Lut 2009, 22:02

a skad mają ludzie wiedziec o jaką przeróke pytasz??? pytaj po firmach ktore sie zajmują tym czyms
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

03 Mar 2009, 11:40

pewnie chodzi o anglika, zadzwoń napierw do dilera hondy i dowiedz się czy ten model ma możliwości przekładania kierownicy na druga stronę, dobry fachowiec bierze ok 8 tys zł.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

05 Mar 2009, 16:37

i najlepiej przed przekładką kupić własne częsci.to powinno troche taniej kosztowac.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

05 Mar 2009, 16:40

ja przerabiam wlasnie rovera 75. kosztuje to z czesciami 8000zl. teraz czesci moga byc troche drozsze bo jak wiemy waluta poszla w gore, mam na mysli euro. nalezy najpierw sprawdzic czy trzeba trzeba wycinac cala sciane grodziowa czy moze honda jest jako tako przystosowana i ma juz otwor na kolumne kierownicy.
wleks
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

05 Mar 2009, 17:17

Kolego, z tego co się orientuje to wycinanie otworów w scianie grodziowej i płycie podłogowej jest zabronione w polskim prawie. Krzyczeli o tym gdzies w okolicach Nowego Roku w programach motoryzacyjnych. Reasumując jeśli pojazd nie posiada otworów konstrukcyjnych do przekładki niemozliwe jest legalne;) przerobienie go w Polsce. Pozdrawiam
wojdud5
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
    37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...
    Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...

05 Mar 2009, 18:22

nie bede sie sprzeczal bo to bardzo mozliwe ze jest zabronione na szczescie rover ma juz taki otwor. co do hondy nie wiem wiec lepiej sprawdzic. jesli chodzi o rejestracje samochodu przerobionego to w mojej okolicy jeszcze jakis czas temu bylo to nie mozliwe poniewaz rzadali dokumentu od producenta ktory stweirdza ze samochod jest przystosowany rowniez do europy. obecnie juz go nie rzadaja i nie mam pojecia dlaczego sie to zmienilo wiec ta kwestie rowniez radze sprawdzic czy w pobliskim wydziale komunikacji mozna bedzie zarejestrowac przerobionego anglika.
wleks
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz