seeb napisał(a):Na poczatek musisz sprawdzic czy masz otwory na pedala i kolumne kier.po drugiej stronie.Jezeli nie to trzeba ciac a w tym przypadku zaden rzeczoznawca nie wyda Ci pozytywnej opinii nie wspominajac juz o stacji kontroli pojazdow-przegladu nie przejdzie.Poza tym samochody z kierownica po prawej stronie mozna rejestrowac w Polsce.
Kolego jesteś w błędzie, ponieważ ściane grodziową można zmienić. A do zarejestrowania "anglika" po przekładce potrzeba jest badanie techniczne zerowe i jak przekładka będzie dobrze zrobiona i wszystko będzie ok to diagnosta nam wystawi papiery.
A opinii rzeczoznawcy nie musimy mieć, chyba że diagnosta będzie chciał od Ciebie, ale i tak jak oddajesz samochód na przekładkę w dobre ręce to już oni jadą nim na przegląnd i masz gotowe papiery do wydziału komunikacji.
Ps. Wskaż mi wydział komunikacji który mi zarejestruje samochód z kierownicą po prawej i jakoś to udokumentuj na forum, bo z tego co wiem to komisja europejska domaga się dopiero tego od PL