Przerwa, kara, co zrobic. PROSZE O POMOC

13 Sie 2014, 14:39

Odkupilem samochod, z ktorym ubezpieczenie mialo waznosc do dn. 9.08.2014. Do dzis samochod stoi bez ubezpieczenia, czyli, ma 3 dniowa przerwe i wlasnie sie dowiedzialem, ze za to mimo ze sie nie jezdzi, ale przerwa w ubezpieczeniu jest grozi kara. Dzwonilem do ubezpieczalni, gdzie przedtem auto bylo ubezpieczone, wyliczyli mi kosz ubezpieczenia na powyzej 2000. Gdyby kosztowalo nawet 1000, nie stac mnie na to w tej chwili. Co mam zrobic skoro nie stac mnie na ubezpieczenie, ale przerwy w ubezpieczenie byc nie moze?? Nie mam zielonego pojecia, myslalem ze jak sie nie ma ubezpieczenia to po prostu nie mozna jezdzic, a nie ze za kazdy dzien przerwy nakladaja jeszcze kary... Co zrobic nie majac kasy???? Bo czekajac, zwiekszam przerwe w ubezpieczeniu, to pewnie naloza jeszcze wieksza kare
gibsoni
Obserwowany

Auto: Opel

16 Sie 2014, 07:28

Jeśli przeciągniesz brak oc na ponad 2 tygodnie a UFG cie wyłapie czeka cię kara aktualnie 3360zł. To że nie masz pieniędzy nikogo nie interesuje, było nie kupować auta.
Co do firmy, skorzystaj z porównywarek cen ubezpieczeń, może znajdziesz tańszą oferte, choć jeśli nie masz żadnych zniżek to na kwoty rzędu 300zł na rok nie licz. Możesz też zapłacić w ratach, nie musisz od razu na cały rok z góry.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006