Przesiadka z coupe, sedan/hb 18-22tys

09 Kwi 2019, 20:41

Cześć wszystkim, w tym roku na lato postanawiam zmienić swoje wozidelko jakim bym hyundai coupé gk na coś z większymi możliwościami tylnej kanapy bardziej wygodnego i nieco bardziej świeżego. Poszukuję sedana lub hb w kwocie od 18-22 tys. Nie jestem uprzedzony do żadnej marki także każda propozycje rozwaze, jestem nieco wybredna osoba jeśli chodzi o wygląd samochodziku i wyposażenie jak to się mówi wyżej sram niż dupe mam.. . Rocznie pokonuje ok 12 tys kilometrów z czego to 70% miasto więc w grę wchodzi tylko benzynka z ew możliwością zagazowania jednak nie jest to must have. Z moich wymagań to 6 biegowa skrzynia ( tylko i wyłącznie manualna), bardziej miękkie od sztywno zestrojonego Hyundaia zawiesznie - mam już dosyć czucia każdej dziurki na asfalcie, w miarę dobrze wyciszone, tempomat, klima, ok 140 kucykow żeby miał, poj silnika nie gra roli. Oczywiście mało awaryjny. Rocznik najlepiej 2006 w górę. Z autek za którymi się rozgladalem to mistu lancer, honda accord, civic ( w wersji sedan też) mondeo mk3, alfa 159, laguna 3, volvo jaki i skody nie przypadły mi jakoś do gustu. Myślałem nad jakimś bmw ale to straszne pole minowe, rozbieżność cenowa jest tu bardzo duża. Także proszę o pomoc bo czasu co raz mniej a problem z wyborem jest. I chciałbym aby było to autko na dłużej niż 2-3 latka. Pozdrawiam
Erbik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Hyundai Coupe GK
Silnik: 2.0 143 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

09 Kwi 2019, 21:07

Erbik napisał(a): Nie jestem uprzedzony do żadnej marki także każda propozycje rozwaze, jestem nieco wybredna osoba jeśli chodzi o wygląd samochodziku i wyposażenie jak to się mówi wyżej sram niż dupe mam.. .

No właśnie, takim ludziom najgorzej jest cokolwiek zaoferować, ciężko cokolwiek doradzić, bo generalnie wszystko nie pasuje, więc najlepiej jak sam się określisz co się podoba, wymagania i budżet i się będzie proponować.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

09 Kwi 2019, 21:15

Wnioskuję że nie przeczytałeś całego postu
Erbik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Hyundai Coupe GK
Silnik: 2.0 143 km
Rok produkcji: 2004

09 Kwi 2019, 23:36

Jak ma być dobre wyciszenie to od razu wywal te japońskie kosiarki :no:
rbkt666
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Miata NBFL
Silnik: 1.6 110KM
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
    W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...