Przesiadka z coupe, sedan/hb 18-22tys

09 Kwi 2019, 19:41

Cześć wszystkim, w tym roku na lato postanawiam zmienić swoje wozidelko jakim bym hyundai coupé gk na coś z większymi możliwościami tylnej kanapy bardziej wygodnego i nieco bardziej świeżego. Poszukuję sedana lub hb w kwocie od 18-22 tys. Nie jestem uprzedzony do żadnej marki także każda propozycje rozwaze, jestem nieco wybredna osoba jeśli chodzi o wygląd samochodziku i wyposażenie jak to się mówi wyżej sram niż dupe mam.. . Rocznie pokonuje ok 12 tys kilometrów z czego to 70% miasto więc w grę wchodzi tylko benzynka z ew możliwością zagazowania jednak nie jest to must have. Z moich wymagań to 6 biegowa skrzynia ( tylko i wyłącznie manualna), bardziej miękkie od sztywno zestrojonego Hyundaia zawiesznie - mam już dosyć czucia każdej dziurki na asfalcie, w miarę dobrze wyciszone, tempomat, klima, ok 140 kucykow żeby miał, poj silnika nie gra roli. Oczywiście mało awaryjny. Rocznik najlepiej 2006 w górę. Z autek za którymi się rozgladalem to mistu lancer, honda accord, civic ( w wersji sedan też) mondeo mk3, alfa 159, laguna 3, volvo jaki i skody nie przypadły mi jakoś do gustu. Myślałem nad jakimś bmw ale to straszne pole minowe, rozbieżność cenowa jest tu bardzo duża. Także proszę o pomoc bo czasu co raz mniej a problem z wyborem jest. I chciałbym aby było to autko na dłużej niż 2-3 latka. Pozdrawiam
Erbik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Hyundai Coupe GK
Silnik: 2.0 143 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

09 Kwi 2019, 20:07

Erbik napisał(a): Nie jestem uprzedzony do żadnej marki także każda propozycje rozwaze, jestem nieco wybredna osoba jeśli chodzi o wygląd samochodziku i wyposażenie jak to się mówi wyżej sram niż dupe mam.. .

No właśnie, takim ludziom najgorzej jest cokolwiek zaoferować, ciężko cokolwiek doradzić, bo generalnie wszystko nie pasuje, więc najlepiej jak sam się określisz co się podoba, wymagania i budżet i się będzie proponować.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

09 Kwi 2019, 20:15

Wnioskuję że nie przeczytałeś całego postu
Erbik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Hyundai Coupe GK
Silnik: 2.0 143 km
Rok produkcji: 2004

09 Kwi 2019, 22:36

Jak ma być dobre wyciszenie to od razu wywal te japońskie kosiarki :no:
rbkt666
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Miata NBFL
Silnik: 1.6 110KM
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...