Przestroga - dziury w oponach po 3 latach eksploatacji

26 Gru 2020, 12:57

Witam, chcę się tylko podzielić informacją dla przestrogi. Kupiłem 2 nowe Fuldy, po 3latach takie dziury jak na zdj. od strony wewnętrznej, na jednej oponie jest ich aż 4 z czego jedna ma prawie 7cm, a na drugiej oponie 2 dziury. Nie wiem czy na takie trafiłem egzemplarze czy też sprawdzają się twierdzenia, że niemiecka jakość już nie taka dobra jak kiedyś.
I nie, nie jeździłem po krawężnikach!

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

GTR lover
Dido
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 14 02 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4B7
Silnik: 2.7TDI 180PS
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

26 Gru 2020, 16:37

Takie dziury po 3 latach użytkowania, nie wygląda to za dobrze. Trzeba omijać fulde szerokim łukiem.
malmon3
Aktywny

26 Gru 2020, 20:59

A gdzie kupiłeś i czy aby na pewno były nowe :?:
Może jakieś powypadkowe :?:
Takie dziury nie pojawiają się z dnia na dzień. Trzeba było je wcześniej reklamować.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

27 Gru 2020, 15:13

Ostatnie wygląda jak przecięcie jest strasznie regularne. Nie czułeś że masz jakieś bicie na kierownicy? Widać, że to jest bardzo poważne uszkodzenie opony i do tego głębokie. Na zdjęciu nie widać czy osnowa opony również jest uszkodzona czy to tylko uszkodzenie samej gumy na zewnątrz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Gru 2020, 08:50

Właśnie szukałam opinii o tych oponach. Dziękuję za informację.
keybee
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...