Przestronne małe auto do 5-6 tysięcy

19 Paź 2017, 21:44

Już kiedyś zakładałem wątek o aucie od 8 do 9 tysięcy i zamianie mojej 206, nie doszło to do skutku więc pytam z innymi kryteriami :)
Więc tak: hatchback, combi, sedan - obojętne. Trasy od 10 do 200km dziennie. Rocznie około 10-15 tys km. Upatrzone golfy 4, może naciągany Peugeot 307 albo coś podobnego, najlepiej z takim na dziś podstawowym pakietem typu chcoiaz 2 szyby w elektryce, jakaś klima. 3-5 drzwiowe to również już nie ma znaczenia. Co więcej eksploatacja nie musi być ultra tania. Do tej kwoty uda się coś wyrwać? Może ktoś znajdzie jakieś konkrety Elbląg i okolice do Bartoszyc.
TomekMr
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206

20 Paź 2017, 10:00

[link do oferty na Olx wygasł] - coś mogło być z przodem bo lampy są z polifta.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko kończą się opłaty i przegląd..
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik bez szału ale do spokojnej jazdy wystarczy.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Paź 2017, 17:39

Meganki bym poszukał. Oczywiście wersja poliftowa z silnikiem 1.4/1.6. Dużo uszanowanych aut w tej kwocie. ;)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Paź 2017, 17:45

Golfy w tej kwocie będą zjechane i z badziewnym 1.4 MPI.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Paź 2017, 18:21

Za 6 tysięcy kupi spokojnie Golfa z 1.6 pod maską. Nie będzie na mega wypasie, ale da radę coś znaleźć.
Koniu
Forumowicz VIP

21 Paź 2017, 13:54

Koniu Ty żyjesz :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...

21 Paź 2017, 14:25

Żyje, żyje :piwo:
Koniu
Forumowicz VIP

22 Paź 2017, 07:30

Dziękuję wszystkim za porady :D porozglądam się za Golfem IV.
TomekMr
Nowicjusz

22 Paź 2017, 09:04

Autorze, nie skupiaj się na jednym modelu jakim jest Golf tylko szukaj różnych aut i skupiaj się na ich stanie. Dla przykładu ładnym Peugeotem 306 czy Astrą G nie ma co gardzić w tej cenie.

... a że Koniu wrócił :mrgreen:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

18 Gru 2017, 16:09

Witajcie po ponownej przerwie, wszystkie znaki na niebie mówią, że w styczniu szykuje się w końcu wymiana 206. A mój wybór padł na polowanie na... 307 :mrgreen:
Są tanie, ładne - za kwotę około 6 tys. wersje przynajmniej z klimą i z mało awaryjnym 2.0 HDi 90KM czy nawet 1.6 PB. Mam około 10 pojazdów na oku, ale skupiam się na tych najbliżej mnie. Problem powszechnej awaryjności mnie nie przeraża, zwłaszcza, że nie jest taka tragiczna - zależy od egzemplarza.

[link do oferty na Olx wygasł] nie wierze, że nie od handlarza, ale już mniejsza z tym. Wyglądał ładnie, z czasem próg by się naprawiło a z ceny próbowałbym zejść przynajmniej na wymianę drzwi.

[link do oferty na Olx wygasł] zdjęcia robione kalkulatorem, myślałem się przejechać ale mam mieszane uczucia.

[link do oferty na Olx wygasł] tutaj też ma mieszane uczucia. Auto widziałem przypadkowo na żywo u mnie w mieście i wyglądał bardzo przyzwoicie, nie wiem czemu plastiki z tyłu mają inny odcień. Ogólnie auto wygląda różnobarwnie ale na żywo taki nie jest. Zastanawiają tez te nakładki na progi, możliwe że pod nimi kiśnie rdza.

[link do oferty na Olx wygasł] tego by mogli chociaż umyć ładnie, przez to nie widać czy progi tak zardzewiały czy to błoto. Teoretycznie podobny odcień brudu jest na zderzakach plastikowych więc może jakaś szansa że są progi zdrowe jest.

Może ktoś w okolicach Elbląga wie coś o ładnym Peugeot 307? :D
TomekMr
Nowicjusz

18 Gru 2017, 17:17

1.Jakoś do mnie nie przemawia,obity bok i przód wygląda na bity.
2.Można obejrzeć.
3.Coś tanio woła jak na auto po remoncie silnika i pod tymi nakładkami fakt może czaić się ruda.
4.Też można zerknąć.
Barol
Awatar użytkownika

18 Gru 2017, 18:23

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Chociaż i tak uważam że skupianie się na jednym modelu w tej kwocie jest bez sensu ( sam to przerabiałem).

[link do oferty na Olx wygasł]
SJ12
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 05 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.5 V-TEC 114KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997

18 Gru 2017, 19:01

Doskonale wiem, że nie powinienem się skupiać na jednym modelu, tak jak w przypadku Golfa, ale główna przesłanką przy 307 jest duża ilość miejsca za kierownicą.
Ale odniose się do tych propozycji za które dziękuję:
Focus w kombii :D szukam hatchbacka, gdybym brał kombii pod uwagę to bym rozglądał się i tak w modelu 307 SW bądź od biedy kombii.
Megane nie jest przypadkiem z tym słynnym 1.5 dCi? Samo autko również było w grupie moich obserwowań ale jest jeszcze skromniej niż z 307.
W Opolu siedziałem i również jest dla mnie zbyt klaustrofobiczny.

Narol, dzięki za podpowiedź! :D Tego niebieskiego z przebiegiem 320 tys zobaczę może, mam do niego dosłownie 10km więc przy okazji. Co do pierwszego, autko stoi od dłuższego czasu w sumie, wcześniej było drożej, ale myślę, że to wina właśnie obitych drzwi i progu. Może go miernikiem oblecieć?
TomekMr
Nowicjusz

18 Gru 2017, 19:08

Przecież ta Megane to tykająca bomba będzie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

18 Gru 2017, 19:16

No przyznam że ten 1.5 to trochę z przypadku :ok: