REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
barol91 napisał(a):Astry II do 8tys w db stanie raczej nie znajdziesz,podobnie Doblo,ten z linku jest po dzwonie z przodu i stoi w komisie gdzie praktycznie wszystkie auta są na wykończeniu więc ja osobiście tego komisu nie polecam.
Co do silnika 1.2 to po mieście jak najbardziej sobie poradzi,gorzej może być z trasą ale niewiem w ile osób masz zamiar nim jeżdzić i co bedziesz woził.
A ja Ci zaproponuje coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
no chyba że silnik 2.0 Cie nie przeraża to z takim silnikiem bym szukał bo osiągi lepsze od 1.6 a spalanie praktycznie to samo ale jeśli nie to 1.6 też godne zainteresowania.
barol91 napisał(a):Co do Daewoo to jest dokładnie tak jak piszesz,ja mam wprawdzie Lanosa ale Nubira ma sie podobnie,jeśli trafisz na dobry i nie zajechany egzemplarz to spokojnie nią pojeżdzisz kilka lat i nawet troche km zrobisz (z tego co wiem to przy db traktowaniu to nawet 400tys.km spokojnie zrobi).
Z tego co wiem to tak tylna kanapa jest składana.No i tutaj napisze że najlepszą opcją to bedzie instalacja lpg bo dzięki niej autem można jezdzić ekonomicznie i wmiare oszczędnie (koszt przejechania 100km przy silniku 1.6 to jedyne 20zł).
barol91 napisał(a):Każdy kup sobie niemca albo japońca a może poprostu spróbować czegoś innego hm??
Marea to też dobra propozycja i te pieniądze wystarczą Ci na model z silnikiem JTD,bardzo udana konstrukcja.
voytek77 napisał(a):Silnik 2,5 to chyba jednak trochę za dużo - i dla mojego wysokiego OC (19 lat i PJ od roku). Jedyna zaleta (a może wada) to fakt, że znalazłem egzemplarz z automatyczną skrzynią.
Jednak mając automat obawiam się jego usterki. Poza tym takie BWM są z lat 93-95, a Astrę, czy Nubirę mogę dostać nawet z 2000 roku.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tanie, ale wiekowie, więc nie wiem, czy warto byłoby się w to pakować.