Przeszczep silnika i podzespołów

07 Maj 2009, 18:22

Witam wszystkich!! jestem zainteresowany przeszczepieniem silnika i wszystkich podzespołów z innego samochodu a jestem posiadaczem hondy civic rok94. czy da się coś dopasować do tego nadwozia poza oryginalnymi częściami i częściami tuningowymi.tutaj chodzi no niewiem np. z jakiegoś Accorda albo czegoś innego.

czekam na pomoc z waszej strony i z góry dziekuje za odpowiedzi.

POZDRAWIAM
MateoMunich
Nowicjusz

Miejscowość: Munchen

08 Maj 2009, 22:25

Z civica typeR spasuje na pewno ale mówie z góry że sie nie opłaci. Poza tym jak przełożysz mocniejszy silnik to bez zmian zawieszenia i hamulców sie nie obejdzie. No chyba że chcesz zostać dawcą:)
wojtekk_17
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

04 Cze 2009, 10:29

Jeśli jesteś poważnie zainteresowany zmianami to np. co do silnika wiele części podchodzi z innych generacji czy modeli, na wstęp polecam zapodanie czegoś na zmiennych fazach w rodzaju B16A1, B18C4 wraz ze skrzynią. Będzie to wówczas naprawde nieźle latać ale automatycznie zadbaj o zawieszenie i układ hamulcowy!
Co do nadwozia to nie mam pojęcia czy sie da coś spasować na przykład z accorda ale według mnie nie ma co psuć wyglądu tego auta które seryjnie nie jest brzydkie, gleba, dobre koło, soczewkowe lampy i bardzo zadbana blacha i lakier i wiecej nic nie trzeba :wink:
Pozdro
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Turbo
    Pod koniec lat 70. Renault przestały wystarczać zwycięstwa w 24-godzinnym wyścigu w Le Mans i Formule 1. Marka chciała również wystartować w rajdach samochodem napędzanym turbodoładowanym silnikiem. Wymyślone przez ...