Przewód od cewki do obrotomierza Astra F

10 Mar 2009, 23:16

mój kumpel ma astre f 94' niestety nie ma w niej obrotomierza, czytałem że można kupić zegary z obrotomierzem tylko trzeba przeprowadzić jakiś przewód od cewki do tej kostki która wchodzi w zegary. Czy ktoś wie jak to zrobić?? Jakieś zdjęcia??
sqizzy1
Początkujący

14 Mar 2009, 22:49

nikt nie pomoże??
sqizzy1
Początkujący

25 Maj 2009, 13:24

słyszałem o tym rarytasie, podłączać się do cewki gdzie popatrz allegro.pl sprzedają elektroniczne możesz popytać się jak takie coś działa i czy mogliby ci przysłać instrukcje obsługi dla sprawdzenia czy dasz rade sam podłączyć ;)
Ostatnio edytowany przez Adam.Ponio9, 26 Maj 2009, 23:59, edytowano w sumie 1 raz
Adam.Ponio9
Nowicjusz

Miejscowość: Waw

25 Maj 2009, 16:27

Szukasz w zegarach na płytce drukowanej styków obrotomierza (zazwyczaj sąone przykręcone śwrubkami).Powinny być trzy - plus i minus z zegarów,który zasila inne wskaźniki(paliwo,olej,woda) i trzeci sygnałowy.Idziesz po ścieżce do wtyczki i już wiesz,gdzie we wtyczce podłączyć przewód z cewki zapłonowej.To,jeżeli chcesz kupić kompletny zestaw wskaźników z już wbudowanym obrotomierzem.
A jak chcesz kupićo sobny obrotomierz to musisz poproawdzić do niego plus po stacyjce,minus i kabelek sygnałowy z cewki zapłonowej.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000