Przewody Maxgera - mokre zaciski

11 Mar 2021, 14:42

Pierwszy raz mi się zdarzyło, że pękł mi przewód hamulcowy. Wjechałem na pierwszy lepszy warsztat i tam wymienili na to co mięli na Maxgear, ale nie minęło dużo czasu i znów widzę, że mokre są zaciski. Nie wiem czy to wina przewodów, czy możliwe że zamontowane źle??
Dziękuję
patek3
Nowicjusz

11 Mar 2021, 15:50

patek3 napisał(a):nie minęło dużo czasu i znów widzę, że mokre są zaciski
Chodzi ci o miejsce łączenia zakucia przewodów czyli łączenie elementu elastycznego z metalowym? Czy chodzi ci o mokry zacisk hamulcowy? Czy też o połączenie przewodu z zaciskiem hamulcowym? :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Mar 2021, 10:37

Dziękuję za odpowiedź, ale udało mi się podjechać do mechanika i sprawdził. Przewód miał przetarcia jak stary i zużyty... :shock: . Nie wiem naprawdę . Mechanik mówi, że kiepskiej jakości są Maxgera, no ale bez przesady... :x
patek3
Nowicjusz

12 Mar 2021, 10:43

A może te przewodu u nich gdzieś długo leżały albo nie były nowe? Nowy przewód raczej nie miał by przetarć.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Mar 2021, 12:44

Fakt,że Maxgear ma słabe opinie i sam sobie na nie zapracował, ale bez przesady... Może sprzedali Ci jakiś pogwarancyjny przewód?
romwal
Nowicjusz

12 Mar 2021, 13:08

taka słaba jakość przewodów maxgear czy tak trafiłeś ??
slawboryczko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...

12 Mar 2021, 13:18

Kiedyś mi mechanik powiedział, żeby nie zakładać Maxgera, bo jakościowo są mniej wytrzymałe, a to system hamulcowy i duże ryzyko jednak. Tutaj pewnie obydwie przyczyny nie dość że gorsza jakość to jeszcze stare... :?
koles1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Volvo V50
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

12 Mar 2021, 13:59

Już kiedyś pisałem na temat tej wspaniałej marki :D dorzuć te parę zł co masz odłożone na %% i kup na drugi raz coś wyższej jakości .
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

15 Mar 2021, 11:31

Nie wiem co było źle z przewodami Maxgera. Wróciłem do tamtego warsztatu, Pan się zaklina, że nowe były ... no cóż trochę nerwów mnie to kosztowało niestety ... :cry:
patek3
Nowicjusz

07 Kwi 2021, 07:43

Może na trefną partię przewodów trafiłeś :P Ja jakiś czas temu do swojej Octavii kupiłem pompę paliwa i też właśnie z Maxgear i powiem krótko- 3000 km- tyle przejechałem i pompa była do wymiany. Mechanik się zaśmiał i powiedział, że nie jestem pierwszy u którego wymieniał już części Maxgear i się śmieje, że każdą partię mają trefną :P
Kresek111
Obserwowany

07 Kwi 2021, 09:55

ja miałem akumulator właśnie tej marki Maxgear to nie wiedziałem, że akumulator może popsuć się tak szybko - tydzień, nawet jak sobie zerkniecie na ich opinie na google to ludzie właśnie piszą między innymi o akumulatorach
kokgzu
Nowicjusz

Miejscowość: Września

08 Kwi 2021, 07:57

To fakt, że Maxgear ma słabe akumulatory, wiem z autopsji, na szybko u żony wymieniałem i kupiłem w sklepie właśnie z Maxgeara, i po chwili wymieniać musiałem, także słabe opinie mnie nie dziwią.
Jopek88
Nowicjusz

09 Kwi 2021, 08:30

Maxgear?? Nawet bym żarówki nie zamontował :x
Slimak11
Nowicjusz

14 Kwi 2021, 11:25

Maxgear = problemy .
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1