Przewożenie mebli i AGD - ciekawe sytuacje

06 Maj 2021, 09:04

W samochodzie osobowym - takim, którym absolutnie nie powinno się tego robić. Macie na swoim koncie takie pojechane akcje 8) ?
Ja raz zwoziłem z ojcem starą lodówkę od babci. Trzeba było położyć wszystkie siedzenia, z wyjątkiem kierowcy. Przez kilkadziesiąt kilometrów siedziałem w jakiejś dziwnej pozycji, bez pasów, obok położonej na skos lodówki - szczęśliwie żaden patrol Smerfów się nie napatoczył.
Ciekawie było też przy odbiorze kamiennych blatów. Niby wszystko na naczepie, prawidłowo powiązane itd. Ale jak na jednym zakręcie zarzuciło, to przez parę sekund jechało się na 2 kołach. Niewiele brakowało, a cały samochód by się przewrócił!
Anna333
Nowicjusz

06 Maj 2021, 09:13

Dzisiaj transport to nie problem ale pamiętam, że kiedyś nie było to takie proste albo terminy bardzo odległe. Ja kiedyś autem w kombi przewoziłem blaty do kuchni po przycięciu u stolarza. Ciekawe było to że jeden na dachu dobrze zamocowany wystawał z tyłu jakiś metr za obrys samochodu a drugi lekko wystawał z bagażnika.

Dzisiaj już bym tak nie zrobił i zamówił transport bo to by było bezpieczniejsze i bez kombinacji :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Maj 2021, 16:06

Wystawiłem przed dom stare meble . Miałem już dzwonić do firmy zbierającej takie graty a tu do domofonu dzwoni ukrainiec . Że zabrał by sobie sofę , wersalkę i do kompletu dwa fotele . No ja ok. bierz . Za pół godziny przyjechali we trzech - Astrą G kombi . Zapakowali na raz . Sofę do środka , wersalkę na dach , a na wersalkę fotele :lol: . Niczym tego nie umocowali . Jeden jechał autem wolno , dwóch szło z boku tak na wszelki wypadek coby przytrzymać towar na dachu . Całe szczęście że ze 300 metrów mieli
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulatory motoryzacyjne
    Kalkulatory dla każdego kierowcy w których sprawdzisz i porównasz rozmiary opon, dobierzesz odpowiedni ich zamiennik, obliczysz ET felgi, dobierzesz rozmiar opony do felgi i felgę do opony, obliczysz średnią ...