Przy umowie kupna-sprzedaży jestem wpisany tylko ja problem

26 Wrz 2011, 19:55

Witam, zapewne trafilem do nieodpowiedniego działu, ale prosze o zrozumienie i ewentualnie przeniesienie.

Kupiłem miesiąc temu samochód i przy umowie kupna-sprzedaży jestem wpisany tylko ja jako kupujący. Odebrałem już twardy dowód rejestracyjny. Moje pytanie jest następujące, czy mogę kogoś dopisać, poprzez wyrobienie nowego dowodu pewną osobę i czy wtedy jeżeli ona wykupi ubezpieczenie to będą jej zniżki które pozwolą mi również na dostawanie co rok jakiegoś rabatu? Czy muszę zrobic falszywą umowe kupna sprzedazy, zeby pewna osoba x odkupila samochod ode mnie, a nastepnie tamta ze znizkami i ona dopiero dopisala mnie jako wspolwlasciciela?

Nie pomyslalem na poczatku, a teraz jezeli mam placic 2000 zl z racji mlodego wieku za ubezpieczenie samochodu to jest to pewnego rodzaju glupota.

Nie wiem czy dobrze sie wyrazilem, ale mam nadzieje ze ktos sie w tym polapie i w miare dobrze mi odpowie, pozdrawiam.
xxx123
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...