REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Masz wszystko opisane wyżej. Przedniej szyby nie można przyciemniać, bocznych w przednich drzwiach można ale bardzo mało i raczej nie jest to opłacalne dlatego najlepiej przyciemniać cały tył i wtedy jest jak najbardziej ok i nikt się nie będzie czepiał. Główna zaleta w przyciemnianiu szyb to mniej nagrzewające się wnętrze samochodu w lecie przez co też klimatyzacja działa nam wydajniej i często nie musi działać przy pełnej wydajności podczas jazdy żeby odpowiednio schłodzić wnętrze.adisadi napisał(a):przecież do jakiejś ilości % można
Mozesz zapodać gdzie to wyczytałeś...Cichy77 napisał(a): bocznych w przednich drzwiach można ale bardzo mało
Nie pamiętam teraz dokładnie a nie chce mi się szukać... Przednia szyba i boczne przednie muszą przepuszczać min. 70% światła, a przednia więcej niż 75% i wtedy jest to zgodne z obowiązującymi przepisami. Dużo ludzi jednak nie wie że samochody opuszczając fabrykę potrafią już mieć oryginalnie przyciemnione szyba które przepuszczają około 80% światła. Gołym okiem nie zawsze to widać. Moim zdaniem nie warto bawić się w przyciemnianie tych szyb, a jeżeli już to przyciemnianie piecowe będzie najbezpieczniejsze bo pozwoli zbić szybę np. w przypadku wypadku kiedy będzie potrzebna szybka pomoc co w przypadku folii będzie trudne.Migi60 napisał(a):Mozesz zapodać gdzie to wyczytałeś...
To ja ci zapodam...DZU2013 poz.951 par.8.1 pkt.5....Cichy77 napisał(a):Nie pamiętam teraz dokładnie a nie chce mi się szukać..
Na SKP tez znajduje się miernik przepuszczalności światła dla szyb.Jedyna kwestia to:czy pracuje tam diagnosta czy "klepacz" DR....Cichy77 napisał(a):Policja ma specjalne urządzenie którym mierzy ilość światła jaka przechodzi przez szybę.