![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/redakcja-a198/kolekcja-you-me-mini-na-wietrzna-i-mokra-jesienna-pogode-t17191.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
W tym przypadku masz mocowanie na magnesy i szyba się odsuwa ale podczas jazdy ta zasłonka może nie wytrzymać i zerwać się z uchwytów. Przyjrzałem się na tej stronie co została podanaKao napisał(a):no i nie możesz odsuwać szyby
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Lepiej jednak zainwestować w przyciemnienie folią bo jest ono bardziej praktyczne. W lato stawiasz auto tyłem do słońca i zawsze mniej się nagrzeje. Przy takich osłonach wnętrze nagrzeje się praktycznie tak samo jak i bez nich.Spokojnie . Są firmy co oferują oklejanie bez demontażu szyb i są firmy co robią tylko z demontażem szyb . Demontaż boczków nie jest jakimś tam czary mary nawet w wiekowym aucie . Się zdecydujesz na konkrętną firmę to się dowiesz czy będą demontować szybę.laik22 napisał(a):1. A do przyciemnienia konieczne jest wyciągnięcie szyb? To jest auto 20 letnie i nie wiem jaka prowizorka może się kryć jak zaczną demontować boczki
Są lusterka , a żebyś nie żałował że za słabo przyciemnione .laik22 napisał(a): Maksymalnego przyciemnienia chyba nie wezmę bo rzadko ale jednak jeździ sceniciem żona i będzie problem podczas parkowania. Poza tym przy takim maksymalnym zaciemnieniu w deszczowe dni chyba też będzie ciężko z widocznością
Nie zauważysz takiej różnicy bo bo wszystkie folie blokują promienie słońca i nie pozwalają na nagrzewanie wnętrza. 30% z zewnątrz będzie już dosyć ciemna.laik22 napisał(a):Ciekawe jaka jest różnica w temperaturze w środku auta czy zaciemnieniu 30% a jaka przy 5%