Przyczepa kempingowa.

07 Kwi 2010, 13:31

Witam,

Kupiłem przyczepę kempingową od Niemca.
Mam wszystkie dokumenty tj. wyrejestrowanie, TUV, kartę pojazdu, umowę, ważny przegląd krajowy, ubezpieczenie w kraju ale nie mam dowodu rejestracyjnego. Dlaczego go nie mam ? Bo przyczepa była wyrejestrowana jakiś czas temu (2004r), a dowód został zabrany przez urząd w Niemczech.
W sumie moja wina, bo nie wiedziałem, że od 2007 roku zmieniły się przepisy odnośnie rejestracji, a ostatnio rejestrowałem samochód z zagranicy w 2005 roku i takie dokumenty wystarczały.
Jak teraz postąpić aby uzyskać ten dowód, bo bez niego nie chcą mi zarejestrować przyczepy.
Czy pisać do urzędu w Niemczech tam gdzie wyrejestrowano pojazd o wydanie dokumentu ? Poradźcie mi coś, bo zupełnie nie wiem od czego zacząć :cry: Urząd Komunikacji w Polsce nie wiele chce pomóc w tej sprawie :(
mirmur
Nowicjusz

Miejscowość: KR

07 Kwi 2010, 19:57

mirmur napisał(a):Jak teraz postąpić aby uzyskać ten dowód, bo bez niego nie chcą mi zarejestrować przyczepy.

Zarejestruj się na forum diagnostów-NORCOM-FORUM...
Jestem pewny ze Ci pomogą... :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Kwi 2010, 10:48

Ok, dziękuję zarejestruję się tam.
mirmur
Nowicjusz

Miejscowość: KR
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...