Przystosowanie samochodu z Anglii

18 Lut 2007, 12:18

Witam,
interesuje mnie gdzie w Polsce można przerobić auto z anglii (chodzi głównie o przekładkę kierownicy)? Interesuje mnie również cena takiej usługi.
Pozdrawiam
serwo
Nowicjusz

18 Lut 2007, 13:08

Witam,
Powinieneś jeszcze podać jakie to auto bo ceny są bardzo zróżnicowane i uzależnione od danego modelu i marki...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

18 Maj 2007, 23:33

Ja chcialbym sie dowiedziec czy w okolicach wroclawia,Leszna ktos moze polecic warsztat przystosowujacy auta angielskie?

Auta narazie nie mam ale mysle o suvie- Honda HRV, CRV, Opel Frontera

Pozdrawiam
Manic
Nowicjusz

26 Maj 2007, 11:49

Jezeli juz jestesmy przy temacie.

DANE TECHNICZNE MODELU:
Renault Laguna II od roku 2001-2005

Potrzebuje następujących informacji:
-Czy samochody sprowadzone z anglii cieszą się dużym powodzeniem wśród kupujących?
-Ile kosztuje całkowite przerobienie tegoż samochodu? (przekładka kierownicy itp.)
-Prosiłbym o polecenie jakiegoś warsztatu w województwie śląskim specjalizującego się w tej dziedzinie.

Z góry dziękuje

Pozdrawiam.
vasyl
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

24 Cze 2007, 14:46

Po za przełozeniem kolumny kierownicy pozostaje zmiana świateł( w anglikach światła z jednej dokładnie z lewej strony świecą wyżej ,jezdzac na polskich drogach oslepialibyśmy kierowców jadcych z naprzeciwka.
staszek :P
"Bo do tanga trzeba dwojga"
STASZEK76
Nowicjusz

10 Lip 2007, 22:29

STASZEK76 napisał(a):Po za przełozeniem kolumny kierownicy pozostaje zmiana świateł( w anglikach światła z jednej dokładnie z lewej strony świecą wyżej ,jezdzac na polskich drogach oslepialibyśmy kierowców jadcych z naprzeciwka.
staszek :P

Ta zmiana świateł to chyba tylko polega na wyregulowaniu w stacji diagnostycznej a nie na całkowitej wymianie
jwlalek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badanie sprawności amortyzatorów
    Oj podnieśli mi ciśnienie . Nie wiem czy niektóre stacje SKP mają nieskalibrowane maszyny do badania sprawności amortyzatorów czy jest jakiś knif ? Bo tak . Miesiąc przed przeglądem okresowym pojechałem na stację ...

19 Lip 2007, 13:57

Manic napisał(a):Ja chcialbym sie dowiedziec czy w okolicach wroclawia,Leszna ktos moze polecic warsztat przystosowujacy auta angielskie?

Auta narazie nie mam ale mysle o suvie- Honda HRV, CRV, Opel Frontera

Pozdrawiam

1. Frontera nie jest samochodem klasy SUV, ją spokojnie można zaliczyć do samochodów terenowych.

2. W polsce światło prawe oświetla nam pieszego, tak samo w angli światlo lewe służy do tego samego. Na reflektorach jest opis czy śwaiatło jest uniwersalne czy nie (takie strzałeczki <- ->) jeśli sa obie to wystarczy wizyta w stacji diagnostycznej, jeśli jest jedna to jak to mówią niemcy ES TUT MIR A LAIT, musisz wymienić reflektory :P
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D