Witam. Tym razem ja potrzebuje małej pomocy.
1. Mam w domu traktorek do odśnieżania. W lato służy do koszenia i zbierania trawy, ewentualnie do przewożenia czegos. Są tam 2 reflektory H4 ( krótkie/długie w jednym reflektorze ) do oświetlenia drogi. Jako że wiele razy czytałem o bi ksenonach H4, pomyślałem, żeby takowe założyć do niego. Traktorkiem jeździ się tylko i wyłącznie po ogrodzie i przy domu - w żadnym wypadku nie wyjeżdża się na jakąkolwiek ulicę. I teraz pytanko - jakie pseudo bi ksenony tam założyć? W normalnych, prawdziwych bi ksenonach światła krótkie/długie są realizowane przez przesłone w żarówce. A jak jest w tych pseudo ksenonach?
Znalazłem na allegro
[link do oferty na Allegro wygasł]
Czy to będzie dobre? I jaką temp. barwową wybrać, aby świeciły na biało ( nie na niebiesko czy fioletowo )> Czy temp. barw jest taka sama jak do prawdziwych ksenonów, czyli białe światło jest przy 4000k? Czy lepiej jest przy 6000k?
2. Czy żeby to założyć, to trzeba przerabiać oryginalne kostki do żarówek H4, czy te kostki, co są normalnie wpięte do żarówek H4 wpina się w tą "przetwornicę"? Chodzi mi o to, czy w każdej chwili można założyć spowrotem żarówkę H4 wyciągając pseudo żarnik i przepinając kostkę?
A chodzi o to, że jestem ciekawy jak to będzie świeciło i jaka będzie różnica w wiązce światła. Jak będzie w miarę fajnie świeciło, to zostawię. A niech córa się cieszy, że ma ksenony w traktorku
![Smile :smile:]()
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...