Punto - centralny zamek wariuje

01 Sie 2010, 22:40

Witam.
Dzisiaj otwierając Punto włączył mi się alarm, wylączylem go i chciałem zamknąć drzwi (z pilota) ale nie reagowały. Teraz mam taką sytuacje, ze mogę zamknąć drzwi kluczykiem, ale z pilota jak zamykam to nic sie nie dzieje, a przy otwieraniu - wszystkie drzwi sie otwieraja i od razu zamykają. Baterie w pilocie są nowe. Alarm działa z tego samego pilota, tylko centralny wariuje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam.
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

02 Sie 2010, 21:29

Zobacz czujniki co masz w drzwiach od światełka w kabinie te w słupkach pewnie nie ma styku i jeszcze od maski masz zamontowany a tam lubi się kabelek urywać może spadł lub zaśniedział..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

03 Sie 2010, 12:32

Już jest ok. Pokręciłem troche kluczykiem w zamkach z jednej i z drugiej strony i jest dobrze. Nie wiem co mu było... :wink:
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

03 Sie 2010, 16:18

Jak się to powtórzy, to dobrze by było spróbować wyregulować cięgna w drzwiach kierowcy, jeżeli masz tam siłownik master.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo 1600 Spider "Duetto", 1966 rok
    1600 Spider "Duetto" zadebiutował w 1966 roku, prezentując się w oryginalnym i niekonwencjonalnym wzornictwie - dzieł Pininfarina - który wyraźnie odróżniał się od innych wersji z gamy Giulii, dzięki niskiemu ...