REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tomekwiacek napisał(a):witam od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem auta które bedzie mi służyć do jazdy na studiach w warszawie i na wyjazdy na ryby czyli mało km na ro do 5 tyś. Zatem szukam auta góra do 10-12 tyś palące mało tak z 5-7 l oraz by użytkowanie nie wychodziło drogo czyli mała cena czesci i mała awaryjnosc myslałem nad paroma autami:civic(1996-1999),seicento,punto razcej 1.9 jtd(1999-2002),Lanos,Polo 1.0(1997-1999),corsa i na koniec doszedłem z tych wszystkich do punta lub polo i juz sam nie wiem jakie auto doradzciwe biorąc pod uwagę by mnie jego utrzymanie duzo nie kosztowało itd to co napisałem powyżej
tomekwiacek napisał(a):Na wyglądzie mi nie zależy tylko zeby miał dobre zawieszenie i był jak najmniej awaryjny czyli suzuki swift powiedzcie cos wiecej o nim???
tomekwiacek napisał(a):jak radzi sobie silnik 1,0 w tym aucie bo wolałbym 1,3 ale w moich okolicach wiekszosc 1.0 jest????????
tomekwiacek napisał(a):odbiegając trochę od tematu mam pytanie czyn się różni cały tłumik od koncówki samej tłumika mianowicie chciałbym miec sportowy dzwięk samochodu i czy zmiana na taki wydech powoduje wieksze spalanie auta wieksze uszkodzenie tłumika czy podobne bo sie nie orientuje a chciałbym to wiedziec