Punto I - rozbudowa car audio

27 Gru 2010, 20:12

Witam.
Obecnie mam w moim Punto jakieś stare i słabe głosniki, więc postanowiłem je wymienić. Radio. które posiadam to LG LAC2900RN, ale mam z nim problemy techniczne, więc prawdopodobnie oddam na gwarancję i będę chciał kupić nowe. I teraz proszę o pomoc w wyborze dobrego radia, które nie będzie gorsze od tego LG, przy czym:
Dostałem 2 głośniki JBL GT5-652, zamierzam wstawić je w oryginalne miejsca na podszybiu i dokupić jakieś większe (myślałem o JBL GT5-803) na półkę z tyłu. W przyszłości także będę chciał dołożyć jakieś głośniczki wysokotonowe i może też jakąś skrzynię basową (to raczej w dalszej przyszłości).
I teraz proszę o jakieś rady, czy taki sprzęt byłby dobry? Gdzie najlepiej umieścić tweetery? Czy rozmieszczenie pozostałych głośników, tak jak opisałem, będzie ok? Jakie radio kupić do 300zł? Czy potrzebny będzie wzmacniacz?
Na razie tyle pytań, później będą następne :wink:

Pozdrawiam.
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

29 Gru 2010, 11:59

No to tak, po pierwsze przeczytaj to:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787
Jeżeli to przeczytasz będziesz miał odpowiedzi na większość pytań. Co do radia:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Sam planuje kupić takie. Wydaje mi się że jeżeli nie montujesz skrzyni basowej to wzmacniacz Ci nie będzie potrzebny. Jeżeli masz jakieś pytania pytaj :wink:
Bez ognia, bez treści, bez idei, bez polotu wszystko stanie się tylko rutyną i szablonem.
Kostucha Drang
Nowicjusz

Miejscowość: ???

29 Gru 2010, 16:29

Witam polecam radio PIONEER DEH-2300UB na pewno będziesz zadowolony co do głośników to POWERBASS S-6C ZESTAW ODSEPAROWANY .Nie kupuj głośników nisko i wysoko połączonych ze sobą.Tweetery najlepiej przyczepić do słupków. Myślę ze o wygłuszaniu drzwi już pomyślałeś jest to niezbędne do posłuchania czegoś dosyć tanie ale efekt niesamowity.Druga sprawa jest mocowanie pamiętaj żeby nie montować głośników do plastików tapicerki drzwi bo będzie trzeszczeć .Najlepiej dystanse i do blachy .
szafik25
Nowicjusz

Miejscowość: Warszowice