Punto I ..wyciąłem VIN niechcący..

28 Wrz 2010, 20:37

..chyba odwaliłem nieświadomie numer.. Kupiłem za magiczną kwotę 1000zł Punciaka z gazem, zewnętrznie śliczny, jednak bez podłogi. Wiele się nie przejąłem-mam miga. Kupiłem progi i płat blachy, wyciąłem wszystko co było do wycięcia, dwa dni-auto jak nowe, pomalowane od spodu i wewnątrz.. Dziś dowiedziałem się że na podłodze od strony pasażera BYŁ nr VIN.. Całość była tak zżarta, że nawet nie zauwazyłem a nr przy kupnie sprawdzałem na tabliczce znamionowej.. Jest jakaś szansa wyjść z tej sytuacji legalnie? Coś wyczytałem, że można nabić nowe numery, ale tylko jeśli rzeczoznawca stwierdzi iz nie było ingerencji w pole numerowe..
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

28 Wrz 2010, 21:54

dyzio767 napisał(a):Coś wyczytałem, że można nabić nowe numery, ale tylko jeśli rzeczoznawca stwierdzi iz nie było ingerencji w pole numerowe..

Bardzo dobrze wyczytales.W tym przypadku myślę ze Twoje autko znajdzie nabywce jedynie na złomowisku... :!: :!: Myślisz ze znajdziesz takiego rzeczoznawcę.. :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Paź 2010, 18:57

..wczoraj ktoś mi podpowiedział, że jeśli warsztat wyda pismo, że podczas remontu podłogi musiał wyciąć zgnite pole numerowe, mam szansę na ponowne nabicie. Ma to potwierdzenie w rzeczywistości?
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

01 Paź 2010, 22:05

dyzio767 napisał(a):Ma to potwierdzenie w rzeczywistości?

Sprobować mozesz ale marnie to widzę... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Paź 2010, 10:11

Nie wiem, ale może masz większe szanse jak nie wyrzuciłeś tej starej podłogi...
Albo wstaw na nowo :grin:
maryann
Nowicjusz

Miejscowość: Czechy k. Krakowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    7 premier Toyoty namieszało na rynku w 2019 roku
    Rok 2019 był dla Toyoty rokiem siedmiu premier. Japońska marka wprowadziła na rynek nowe auta różnych segmentów - kompaktową Corollę w trzech wersjach nadwozia, sportowe coupé GR Supra, SUV-a RAV4, sporego ...