Punto II 2000r. jtdnie odpala

19 Lip 2007, 11:51

sprowadziłam z niemiec punto II jtd. rozładował sie akumulator i juz nie moge go odpalić. mam tylko jeden kluczyk niebieski z jakąś kartko z kodem. po przekreceniu kluczyka zapala się napis CODE i po chwili gaśnie. Kręcić dobrze kręci paliwo też podaje ale odpalić nie chce, prosze o pomoc i wyjaśnienie jak dla "baby" (bo nią jestem i nie zawsze wszystko rozumiem)
czyzewskhenry
Nowicjusz

• 19 Lip 2007, 12:14

Wg to mogą być dwa tego powody:
    1.Wymieniałaś ten rozładowany akumulator?
    2.Jeżeli ci sie pojawia napis Code i gaśnie to może w tym tym kluczyku jest imbobileizer i nie czyta tego kodu.
    Najlepszym sposobem dla Ciebie byłaby wizyta w serwisie :P
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

19 Lip 2007, 13:13

akumulator naładowany i rzekomo dobry a w serwisie mówią ze jesli napis code gaśnie to imobilaizer powinien być ok. aha mruga kontrolka swiec. moze nbyć jakiś jeszcze powód>?? na rozciąg też nie pali
    czyzewskhenry
    Nowicjusz

19 Lip 2007, 14:11

Moze porpostu tych swiec w samochodzie nie ma bo jeeli imbobileizer jest w porzadku to siweca moze nie dawac iskry .... lub tych siwec wogole nie ma:P
    soleQ
    Aktywny

19 Lip 2007, 14:34

świece są
    czyzewskhenry
    Nowicjusz

19 Lip 2007, 14:53

:shock: Chwila...o jakich świecach mówimy (żarowe?), jeśli auto jest w dieslu?
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zima nadchodzi !!
      Zapalanie krok po kroku Jeśli auto jest mocno zaśnieżone, dobrze jest w pierwszym rzędzie oczyścić tablicę rejestracyjną. A już bardziej na serio - okolice drzwi (lub całe auto, o ile jesteśmy pewni, że zapali) po to, by ...

19 Lip 2007, 17:11

No wiec wlasnie moze najpierw powiedz jaki masz typ samochou benzynka czy diesel bo tez juz sie troche pogubilem:P
    soleQ
    Aktywny

19 Lip 2007, 19:39

to jest disel 1.9 jTd
    czyzewskhenry
    Nowicjusz

30 Lip 2007, 13:20

moze to być wina komputera.. a wina świec żarowych to napewno nie jest bo jak zdrowy silnik to na luzie powienien zapalić.. w tym samochodzie jest common rail? jeśli tak to może coś z pompowtryskam :roll:
    Death Angel
    Początkujący

31 Lip 2007, 11:37

Na moje wtryskiwacze...
    =DAMIAN=
    Początkujący
    Awatar użytkownika