Pytania dot. Diesla

04 Sty 2021, 14:05

Insignia to bardzo słaby pomysł, auto tandetne, niedopracowane, ma masę minusów a koszta tez nie są super niskie, spalanie spore. Ogólnie rzecz biorąc są dużo ciekawsze auta konkurencyjne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sty 2021, 15:16

Kao napisał(a):Insignia to bardzo słaby pomysł, auto tandetne, niedopracowane, ma masę minusów a koszta tez nie są super niskie, spalanie spore. Ogólnie rzecz biorąc są dużo ciekawsze auta konkurencyjne

'A czy przypadkiem tego stwierdzenia nie można wysunąć ogólnie do marki opel ?
Cynerion
Początkujący

Prawo jazdy: 09 10 2009
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: EB 1.6 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Sty 2021, 15:41

Zależy do czego porównujesz. Opel to rynkowy średniak, porównywalny do forda, francuzów czy koreańczyków.
Nie chodzi o to, że insignia jest "gorsza" od mercedesa e-classe tylko od swoich bezpośrednich konkurentów jak mondeo czy c5. W sumie jedyną rzeczą jaką przemawia za wyborem insigni jest wygląd, przesłanek "merytorycznych" brak
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Sty 2021, 15:51

Cynerion napisał(a):'A czy przypadkiem tego stwierdzenia nie można wysunąć ogólnie do marki opel ?
w tamtym roku sprzedałem 9 insigni, wysuń sam wnioski skąd wziąłem opinie. Mogę opisać każdy szczegół który mnie drażni w tym aucie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sty 2021, 16:47

Eee wyglad insygni ?... nie...
Niezbyt mi sie podoba jej wygląd myslalem po prostu ze będzie dobra ale jeśli mówicie że kiepsko wypada to skreślam to auto :)
Cynerion
Początkujący

05 Sty 2021, 23:09

Insignia podoba się ludziom, zwlaszcza poliftowa , nie można jej zarzucić brzydoty, natomiast silniki, no coz silnik jak silnik, trzeba pilnować uszczelniacza smoka i będzie jeździć jak każde inne. W dzisiejszych czasach ludzie mają problem z wymiana żarówki w samochodzie .. we własnym zakresie wiec o czym tu mowa, jak sie żarówka przepali czy do wymiany swiece żarowe to mówią ze auto się psuje, kilka lat temu śmialismy sie z amerykanów że mają lewe ręce i do wymiany żarówki w domu wzywają elektryka...W pl robi sie powoli to samo. W samochodach to najlepiej ludzie by nic nie wymieniali i by nie dokladki... polak lubi sie chwalić...Panie ten mój passat jest super samochodem bo ja nic nie dokładam i jeżdżę...A ja bym od niego takiego auta nie kupil bo po 5-6 latach takiego nic nie dokladania jest śmietnikiem na kołach
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porsche 918 Spyder hybrid - 2,6 sek., 887 KM
    Niemcy postanowili zaproponować światu jeden z najmocniejszych układów hybrydowych. W przypadku zaprezentowanego w 2010 roku na Salonie Samochodowym w Genewie i wprowadzonego do sprzedaży w 2013 roku modelu 918 Spyder, ...

06 Sty 2021, 10:03

Zależy co masz na myśli mówiąc ze nic nie dokłada. Jak nie musi dokładać kasy bo co chwila coś w tym aucie siada to zazdroszcze i sam bym tak chciał. Jak ktoś jeździ np 10 lat autem i jedyne co robi to wymienia plyny eksploatacyjne tarcze klocki filtry no to serio super, sam bym tak chciał.
Co innego jak ktoś nie wymienia np oleju silnikowego(znam takich co na jednym bez wymian jeżdżą bo po co zmieniac jak auto jedzie). Albo jak komuś już w aucie stuka puka brzęczy dymi i co ino ale póki nie stanie na drodze to po co do mechanika jechać (takie osoby też znam).
Cynerion
Początkujący