REKLAMA
Witam
W dalszym ciagu poszukuję auta dla siebie
Zaczęły mi chodzić też po głowie auta od PSA segment D, bo jakoś lubie francuzy a i cenowo wychodzą dość korzystnie gdyby brac pod uwagę roczniki 2013-2015.
Widziałem na otomoto ogłoszenia z C5tkami i 508mkami. O ile te nowsze (2017-2020) swoje kosztują. O tyle te starsze roczniki z nawet niewysokimi przebiegami potrafia kosztować poniżej 50 tyś i wcale nie są to ceny poniżej średniej. Silnik 2.0 HDI wychwalany pod chyba każdym względem.
I tu pojawiają się moje pytania:
1. Czy każda wersja 2.0 HDI jest taka niezawodna ? Czy są jakieś nowsze które niestety szybko się psują, naprawy przewyższaja cenę auta itp ?
2. Jak jest z tym systemem SCR ? Czy to jest mega badziew którego należy unikać jak ognia ? Pytam bo chyba lepszy bylby HDI 140 km niz blueHDI 150km ? Ale czy w ogóle jest sens rozważać tę technologiczną nowinkę?
3. Załóżmy ze wyhaczę autko z 2015 roku pochodzące z PL jeden właściciel od nowości. Widziałem z resztą takie oferty gdzie NIBY przebieg np 80 kkm. Czy to w ogóle możliwe ? Czy taki prywatny właściciel też znajduje sobie magika do cofania licznika ?
4. Czy na pewno francuz to będzie dobre auto ? Chciałbym odpowiedzi z pkt widzenia użytkownika nie beďącego mechanikiem (który sam sobie naprawi). Pytam też o to bo poprzednie moje auto to był francuz i pomimo ze to byla prosta benzyna to kłopotów i mega drogich napraw było multum ale mogłem mieć po prostu mega pecha.