05 Lut 2010, 19:34
Witam, mam pewnie do was błache pytania, ale sam nie mam pojęcia.
Chodzi o to że mam poprosiła mnie o instalacje radia, tzn. samochód Renault Megane rocznik 1.6 , w samochodzie tym nigdy nie było radia od samego początku. Chodzi o to że ma być radio na CD plus mp3, chce kupić JVC KD-G342( dobry wybór w cenie +-250zł?),może coś innego???
Jako że nie było nigdy radia, to domyślam się że muszę kupić jakąś ramkę mocującą radio, na allegro znalazłem więc luz.
Teraz kwestia kabli, będą tam jakieś??? Nie mam możliwości przez ten tydzień sprawdzić, dopuki nie wrócę do domu, ale kable plus jakieś kostki to chyba w każdym sklepie z radiami dostanę?
Ostatnia rzecz to sprawa głośników, na co mam zwrócić uwagę dobierając głośniki do radia, tak jak mówiłem nie ma być to jakiś zestaw mega super, to ma być zestaw gdzie cichutko poleci muzyczka, ale bez charczenia.
Widziałem że na allegro są głośniki używki oryginalne od megane ale to chyba odpada, kuzyn mi chwalił kiedys głosniki firmy, phonocar że fajnie grają i ok. cena, a może coś innego
Było by super jakbyście na coś zwrócili uwagę i pomogli mi podjąć właściwą decyzję.
O czymś jeszcze zapomniałem??
Dziękuję i pozdrawiam