Pytania vectra wydech i klima

29 Lip 2014, 10:27

Witam. Mam do kupienia vectre b tylko ma uszkodzony przewod klimatyzacji i jakas siateczke na tlumiku do wymiany mowil mi ze pierdzi. Jak myslicie czy te usterki moga byc powazne . Mowi ze klima sprawna tylko przewod pekniety.
adik6077
Nowicjusz

Auto: rover

31 Lip 2014, 12:22

Wszystko zależy od ceny i tego jak długo klima była uszkodzona i czy była rozszczelniona. Koszt tej głównej to do astry f ok. 150-200zł z tego co pytałem kiedyś. Dochodzi koszt osuszacza, zalecane jest jego profilaktyczne wymienianie co ok. 3, góra 5 lat i po każdej nieszczelności w klimie - jest silnie higroskopijny i ściąga wodę co potem może niszczyć kompresor i resztę.
Co do wydechu musiałbyś to oglądać, bo raczej wygląda to na nieszczelność czy dziure a nie winę siateczki. W każdym razie nie jest to duży kłopot do ogarnięcia i tym mniej bym się przejmował niż klimą.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...