Pytanie 3-rzędowego SUV-a średniej wielkości

08 Lut 2021, 13:34

Nasza rodzina ma czworo dzieci (9, 7, 5 i 3 lata), a moja żona jeździ Sienną z 2007 roku, która dobrze jej pasuje. Jednak szukamy możliwości zmiany mojego samochodu na coś mocniejszego (obecnie mam Hyundai Sonata z 2010 roku), na kemping i prawdopodobnie do holowania rozkładanego namiotu.

Mieszkamy w Arizonie i jeżdżę tylko jedną milę do pracy, więc nie jest to bardzo zróżnicowany klimat - po prostu gorąco.

W każdym razie patrzymy na Honda Pilot lub Hyundai Sante Fe (a może Ford Explorer?), Prawdopodobnie 2015 lub nowszy, i chciałem się zastanowić, na co powinniśmy patrzeć. Myśli?
gerybecke64
Obserwowany

09 Lut 2021, 19:12

Ja bym chyba wziął Hondę Pilot z tych które wymieniłeś. Choć ten nowy Ford Explorer jest fajny i większy od Hondy. W sumie nie taki prosty wybór. Wy tam raczej na spalanie nie patrzycie :wink:

gerybecke64 napisał(a):moja żona jeździ Sienną z 2007 roku, która dobrze jej pasuje
Bardzo fajne auto :ok:
gerybecke64 napisał(a):Mieszkamy w Arizonie i jeżdżę tylko jedną milę do pracy
Przecież to jest blisko i zanim wejdziesz odpalisz samochód i ponownie zaparkujesz i wyjdziesz to już będziesz prawie na miejscu idąc na piechotę :) Nawet jak jest gorąco to i tak na takim dystansie klima nie zdąży schłodzić wnętrza.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
    Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...