Pytanie co do uszkodzenia elementu - sprawa pilna

16 Mar 2020, 17:17

Witam :)
Potrzebuje Waszej opini.
Iveco Daily 2016.
Jak wyglada sprawa mocowania gornej atrapy zderzaka (tej bialej miedzy zderzakiem a maska) w tym aucie?
Pytam poniewaz Iveco spotkalo sie lekko hakiem innego auta w lewa strone w zderzak i atrapa jakos tak dziwnie (wedlug wlasciciela) odstaje z jednej i drugiej strony (widac i czuc pod reka) po tym incydencie co mi sie tak srednio wydaje realne poniewaz sladow nie widac na Ivecu (tzn pekniecie czy mocne zarysowanie) na moim nawet ten kapturek plastikowy jest caly a nie wiem czy to moze nie jest jakos polaczone ze soba i moglo sie akurat wtedy cos urwac i tak to odstaje.
Pytam bo narazie sprawa nie jest zgloszona nigdzie a nie wiem czy ta osoba czasami nie chce wymusic na mnie kasy i mowi ze naprawi to gdzies u znajomego a nie chce tego tez zglaszac gdzies bo moze mnie to duzo kosztowac.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

ronnie1307
Obserwowany

16 Mar 2020, 20:04

Dokładnie nie pamiętam ale chyba na spinkach jest mocowane do błotnika. Jakiegoś super pasowania to bym się nie spodziewał po ciężarówce, sprawdź czy z drugiej strony jest podobnie, oczywiście wszystko może się zdarzyć, nie raz widziałem auta że na pierwszy rzut oka nie było nic widać a po rozebraniu miazga
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...