Pytanie do ekspertów jakie wybrać auto?

05 Cze 2011, 13:27

Focus, jak juz masz kupic benzyne i przerobic na gaz to wez volvo, przynajmniej przy wyprzedzaniu nie bedzie problemu, bo ma 2.0 Poza tym oba sa do oplat, wiec oplaty + gaz + cena auta ti i tak powyzej 10 tys.
maarcin8
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

05 Cze 2011, 13:32

Ja jestem za Astrą,blacha ocynk a więc nie gnije,silniki dobrze znoszą gaz a dieslowskie też mają dobre opinie (szczególnie te Isuzu).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Cze 2011, 13:34

Czyli znowu wracamy do volvo hehe i tak w koło , a jak volvo wygląda w eksploatacji i czy lepiej bedzie kubic diesel'a czy bezyniaka i wtedy wrzucic go na gazy i jaki silnik

Barol91 proponujesz astre a z jakim silnikiem?
patricius
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

05 Cze 2011, 14:37

Wazna uwaga o oplu, 2.0 dtl Te silniki, a wlasciwie pompy wtryskowe sa wrazliwe na jakosc paliwa, kosz regeneracji to okolo 1 kpln. Ja jednak mimo to kupilem astre z takim silnikiem i z niskim przebiegiem w nadzieje ze mnie to nie dotknie. silniki 1.7 (isuzu, motnowane w astrach) chyba nie cierpia na ta przypadlosc, sa ponoc bardzieje zywotne.

A tak nawiasem, wczesniej bylo wspomniane o skodzie octavii. Mysle ze jak znajdziesz taka w dobrym stanie za te pieniadze to tez nie pozalujesz. Tylko wlasnie, znalezc w dobrym stanie i przy okazji nie wydac fortuny na paliwo zjezdzajac polske w szerz i wzdluz to jest sztuka ;-)
maarcin8
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

05 Cze 2011, 15:00

Zależy co chcesz,jak diesel to szukaj Isuzu a nie oplowskiej jednostki (Isuzu to najmniej awaryjny diesel w Oplach) a jeśli chcesz pod gaz to 8zaworówki szukaj bo one dobrze znoszą lpg,może też być 16zaworówka ale one lubią pić olej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Cze 2011, 19:41

skoda octavia srednio mi sie podoba bardziej mi sie podoba focus
ca co powiecie o tym autku z takim silnikiem
[link do oferty na Allegro wygasł]

A tak na marginesie jak sprawdza sie silnik w focusach po przeróbce na lpg i jaki wtedy najlepiej wybrac
patricius
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

05 Cze 2011, 22:15

Z gazem w Fordach bywa różnie gdyż silniki fordowskie nie przepadają za niim.
I powiem kolejny raz,odpuść sobie tego Focusa z linku,za 8tys można ledwo co kupić egzemplarz z początku produkcji i to z najsłabszym motorem benzynowym a nie diesel i jeszcze 2000rok :roll:
Barol
Awatar użytkownika