Pytanie dotyczące konserwacji

07 Lip 2011, 14:58

Witam

Skończyłem technikum samochodowe, chciałbym otworzyć warsztat, drobna mechanika, blacharstwo i konserwacja podwozi i przestrzeni zamkniętych - ale w sposób profesjonalny, a nie tak jak "u Zenka w kanale".

Moje pytanie kieruje do ludzi którzy się tym zajmują. Ile konserwacji mogę się "spodziewać" miesięcznie, chodzi mi oto jakie jest zainteresowanie tym tematem? Mieszkam 4km od Poznania przy krajowej drodze gdzie ruch jest spory a wokół jest kilka wiosek, dodatkowo obok mój wuja ma wulkanizacje gdzie codziennie przewija się trochę ludzi. Dlatego myślę że mogło by to wypalić gdyż nie znam nikogo z otoczenia kto by się tym zajmował.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedz.
seb00l
Obserwowany

07 Lip 2011, 19:57

seb00l napisał(a):Witam
nie znam nikogo z otoczenia kto by się tym zajmował.

Nie ma się co zapalać.Osobiście nie widze sensu w pakowanie się w taką usługe. Przez ostatnie 10-lat miałem tylko pare zapytań o możliwość wykonania u mnie konserwacji . Zaczynałem od tego w latach 90-tych , był ruch. Teraz przysłowiowy kowalski chce kupić auto w ocynku i nie myśli o takim zabiegu . Wydaje mi się że na mechanice lepiej wyjdziesz.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lip 2011, 14:00

Dzieki za odpowiedz. Licze sie z tym ze czasy konserwacji minely z duzym fiatem i maluszkiem, jednak w ostatnim czasie kilku moim znajomym konserwowalem auta i byly to samochody 2000-2006 roku dlatego jest jeszcze we mnie mala iskierka nadzieji :) pozdrawiam.
seb00l
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie parkować? Niebezpieczeństwa parkowania!
    Parkowanie to jedna z podstawowych umiejętności, jakie kierowca powinien nabyć w czasie kursu nauki jazdy. Jednak nawet gdy ktoś wykona ten manewr prawidłowo podczas egzaminu, nie ma pewności, że będzie w stanie równie ...