Pytanie dotyczące nowego samochodu. Prośba o pomoc.

29 Mar 2018, 13:40

Witam,

zakupiłem niedawno Forda Fiestę Mk7. Wszystko wyglądało idealnie, handlarz wspomniał de-facto o tym że uderzył w jelenia i musiał go naprawić lecz poza tym miało być wszystko sprawne.

Postanowiłem jednak sprawdzić po numerze VIN informację o samochodzie i o to wyniki:
Zdjęcie

Co o tym myślicie ? czy w Niemczech mogli wycenić to na aż tak wysoką kwotę ?? (wymianę reflektora i blacharkę) ? Jakby nie patrzeć to na nasze ponad 40 tys. zł !

Ps. chyba że jeleniem nazwał mnie... lecz samochód zakupiony przed wczoraj, wiec jeszcze jest szansa na jego zwrot. umówiłem się do mechanika na piątek na generalny przegląd. Dajcie znać co o tym myślicie.
zen404
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 1985
Auto: Woldzwagen
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Mar 2018, 18:47

Ceny części i robocizny w Niemczech rzeczywiście są bardzo wysokie i wymiana na ORYGINALNE części w ASO mogła tyle kosztować. Co nie zmienia faktu, że lepiej bardzo dokładnie prześwietlić auto i zobaczyć czy oprócz blacharki, lamp nie było robione coś więcej.

EDIT: W sumie to jest tam napisane POWYŻEJ 10 tysięcy euro, czyli zapewne była to szkoda całkowita. Nie brzmi to dobrze.

Swoją drogą kupiłeś Fiestę MK7 za 16 tysięcy, gdzie średnia cena za ten rocznik w PL (bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce) to 19-20 tysięcy. Okazji nie ma...
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżony crossover Mitsubishi ASX
    W polskiej ofercie Mitsubishi Motors debiutuje właśnie odświeżony model najpopularniejszego modelu tej marki w Polsce i Europie – crossovera Mitsubishi ASX z nowym silnikiem Diesla. Wzbogacono wyposażenie pojazdu, silnik ...