Pytanie dotyczace rejestracji

09 Maj 2010, 07:42

Siema. Właśnie kupiłem swój pierwszy samochód i jestem w tej materii całkowicie zielony. Problem mam taki że zarejestrowałem samochód i we wniosku o rejestracje napisałem tylko siebie. W umowie kupna-sprzedaży jest jeszcze współwłaściciel. O wszystkim się pokapowałem jak na miękkim dowodzie nie jest zapisany współwłaściciel i pani w ubezpieczalni nie chciała mi przyznać opłaty ze zniżką współwłaściciela. Pytanie moje czy oni w rejestracji spisują dane z wniosku czy z umowy kupna sprzedaży. Czy jest szansa ze jak pójdę odebrać twardy dowód będzie tam wpisany współwłaściciel.
meping
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork

09 Maj 2010, 12:38

meping napisał(a):Pytanie moje czy oni w rejestracji spisują dane z wniosku czy z umowy kupna sprzedaży.

Jezeli spisywaliby z umowy to w PC miałbyś wpisanego współwłaściciela...
meping napisał(a):Czy jest szansa ze jak pójdę odebrać twardy dowód będzie tam wpisany współwłaściciel.

Oczywiście ze tak.Tylko znowu nie zapomnij ze masz tego współwłaściciela... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Maj 2010, 16:53

Migi60 napisał(a):
meping napisał(a):Pytanie moje czy oni w rejestracji spisują dane z wniosku czy z umowy kupna sprzedaży.

Jezeli spisywaliby z umowy to w PC miałbyś wpisanego współwłaściciela...
meping napisał(a):Czy jest szansa ze jak pójdę odebrać twardy dowód będzie tam wpisany współwłaściciel.

Oczywiście ze tak.Tylko znowu nie zapomnij ze masz tego współwłaściciela... :!: :!:

OK wyczuwam sarkazm. Wiem że zachowałem się jak "blondynka" ale byłem tak podjarany ze zraz dostane blachy no i zapomniałem zapytać. Z drugiej strony w tym wniosku nie było miejsca na wpisanie współwłaściciela więc wydawało mi się logiczne że takie rzeczy sprawdza się z dokumentów które tam zaniosłem(chyba po coś one są).
meping
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork

09 Maj 2010, 19:33

meping napisał(a): Z drugiej strony w tym wniosku nie było miejsca na wpisanie współwłaściciela więc wydawało mi się logiczne że takie rzeczy sprawdza się z dokumentów które tam zaniosłem(chyba po coś one są).

Dawno nic nie rej.bo ok.6 lat.Ale jak wniosek wygląda to nie zapomniałem.Po prostu
mogles od razu zapytać p.urzędnik co z tym fantem zrobic.Mam do czynienia z DR
na codzień i widzę ze współwlaściciele są dopisywani przez urzędników w WK.
Musisz być dobrej myśli ze wszystko będzie ok.... :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zasada pokonywania zakrętów
    Zasada pokonywania zakrętów mówi, że w zakręt można wjechać z każdą prędkością, ale nie z każdą wyjechać z niego bezpiecznie. Pokonywanie zakrętów stanowi wyzwanie dla początkujących, ale i doświadczonych ...