Pytanie o auto dla ludzi znajacych sie

11 Cze 2011, 15:51

Witam. Mam dla was pytanie odnośnie zakupu auta. Do wydania na to auto mam tak 5-8 tys. zl. Ale jeśli mógłbym prosić to podawajcie przykłady z całego przedziału cenowego nie tylko te za 8k zl.
Chciałbym kupic jakies auto ktore:
- jest mało awaryjne.
- nie pali zbyt dużo
- el. lusterka ;)
Auto będzie przeznaczone do spokojnej jazdy. Nie zależy mi również na wyglądzie tego auta z zewnątrz. Czy opłaca sie w ogolę kupić w takiej cenie jak podałem auto od razu z LPG??
Mam kilka swoich typów które wyczytałem na forum ale może podacie jeszcze jakieś nowe propozycje. Kto posiadać któreś z tych aut niech sie wypowie na temat zalet i wad.
Moje propozycje:
- Honda Civic gen. V lub VI
-Seat Ibiza II FL
- Opel Vectra B

Możecie podawać swoje propozycje na otomoto.pl . Nie tylko innych modeli ale także tych których podałem ponieważ nie znam się na tym i chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na temat kupna auta.
Z gory dzieki za odpowiedz ;)
kinn
Nowicjusz

Miejscowość: wieluń

11 Cze 2011, 21:28

W tym przedziale cenowym jest bardzo duzo aut wiec nie ma sie tu rospisywac.Co do twoich propozycji to sam mam opla vectre b w benzynie i nie narzekam,jak na rocznik 96 dobrze sie trzyma ,posiadam silnik 1,8 115 km ,spalanie na trasie polska -holandia przy predkosci 110 km/h ok 6,3 l benzyny.Co do innych propozycji to moze golf iii 1,9 tdi,audi a4 z poczatkowych lat produkcji,a moze jakiegos japonczyka np.toyota corolla.
damiano25
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Ciechanowa

11 Cze 2011, 22:26

Civic ma mniejszą mase własną i również mniejsze silniki a co za tym idzie mniej pali, a przyśpieszenie jest w miare dobre, o seacie za dużo nie powiem bo po prostu tym autem nigdy się nie interesowałem, co do Vectry B to albo 1,8 lub 2,0 (nie kupuj 1,6 jest za słaby do tego auta i się strasznie męczy i w dodatku przez to ma duże spalanie) osobiście polecał bym 2,0 spalanie ma podobne jak 1,8 lecz ma więcej mocy i bardziej pasuje do tego auta (które nie jest zbyt lekkie) więc te pare KM więcej na pewno się przyda spalanie w mieście LPG będzie w granicach 11l benzyny ok 1,5litra mniej czyli 9,5l (pisze tu o jeździe tylko i wyłącznie po mieście), na trasie spali tyle samo co 1,8 a może i ciut mniej.
A to które auto wolisz zależeć będzie tylko i wyłącznie, oraz do czego potrzebujesz.
Jeżeli tylko i wyłącznie jeździsz po mieście to lepiej weź Civica, jeżeli robisz więcej długich tras to Opel, będzie wygodniejszy i bardziej przestronny
PS Ja kupiłem Astre z LPG za 1000zł i jeździ :razz: do roboty mam jak znalazł, nie musze się martwić że ją pobrudze lub że na placu budowy ktoś mi ją zarysuje lub uderzy.
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

12 Cze 2011, 12:16

Auto będzie przeznaczone do jazdy po mieście jak i w trasie. A jeśli Civic to która generacja i jaki silnik?? ;)
Po przejrzeniu kilku tematów i kilkunastu ofert rożnych aut wnioskuje ze najbardziej opłacalnym autem będzie chyba Honda Civic. Mam już kilka swoich propozycji ale poczekam jeszcze trochę na wasze opinie ;)
kinn
Nowicjusz

Miejscowość: wieluń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...