Pytanie o fotke z fotoradaru

15 Lut 2010, 15:49

Witam,
Dostałem w piątek list z fotką z 14 grudnia, że przekroczyłem prędkość. Auto nie jest na mnie. Zdjęcie zrobione z tyłu samochodu. Właściciel ma wskazać kierowce. Czy właściciel musi wiedziec kto wtedy jechał, to było 2 miesiące temu. Nie może napisac że nie wie kto jechał bo na przykład to był kawał drogi i sie kierowcy zmieniali i nie wie dla kogo powinny iśc punkty i może jedynie wpłacić należną kwote?
czekam na odpowiedź, z góry dzięki
zdr.
Kuben
Nowicjusz

Miejscowość: Zawiercie

15 Lut 2010, 15:59

z tego co sie orientuje wlasciciel musi wskazac osobe ktora jechala wtedy jesli nie to mandat i punkty karne ida na wlasciciela samochodu
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

15 Lut 2010, 16:22

tak jak napisal wujek jezeli wlasciciel nie wskaże osoby która wtedy prowadzila sam zostanie obciązony mandatem i punktami w tym wypadku niech znajdzie osobe z rodziny co duzo nie jeżdzi i niech zaplaci mandat a pkt pójda na konto tej osoby ja wziąlem kiedyś pkt na mame ona mało jeździ wiec pkt jej nie zaszkodzą a mi owszem bo sporo podróżuje :wink:
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

15 Lut 2010, 17:24

W takim razie poprosiłbym o namiary na jakiś akt prawny, w którym znajdę przepis, w którym zawarte jest twierdzenie, że jak właściciel nie potrafi wskazać kierowcy to sam zostaje obciążony punktami. Bylbym bardzo wdzięczny.
Kuben
Nowicjusz

Miejscowość: Zawiercie

15 Lut 2010, 18:14

A czytaliście te sposoby o sprzedazy punktów karnych - niezły zarobek dla tych co mało jeżdżą.?
http://studente.pl/artykuly/3535/Europe ... i-karnymi/
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...