Pytanie o montaż ramki tablicy rejestracyjnej

24 Maj 2021, 20:51

Witam,
kupiłem samochód Renault Megane II. Ramka tablicy rejestracyjnej razem tablicą były przymocowane nitami. Chce wymienić ramkę na nową. Czy da się przykręcić nową ramkę np. na wkręty bez nitowania (plastik w samochodzie gdzie montuje się ramkę wygląda na cienki czy to się będzie trzymać?) czy lepiej przynitować ramkę. Nie chce wiercić dziur w tablicy rejestracyjnej.
dam3w
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

24 Maj 2021, 21:11

dam3w napisał(a):. Nie chce wiercić dziur w tablicy rejestracyjnej.
Ja ją tam wiercę i na wkręta /wkręty mocuję . Nie chcę jej zgubić , nie chcę żeby ktoś ją sobie łatwo zabrał . :sly:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

25 Maj 2021, 15:52

dam3w napisał(a):Czy da się przykręcić nową ramkę np. na wkręty bez nitowania (plastik w samochodzie gdzie montuje się ramkę wygląda na cienki czy to się będzie trzymać?) czy lepiej przynitować ramkę.
Przypuszczam że na nity będzie się lepiej trzymała bo z drugiej strony od środka będzie większe pole które przytrzyma ramkę tym bardziej jak plastik do którego będziesz mocował jest taki cienki. Wystarczy dobrać odpowiedni nit ze sporym łebkiem i będzie na pewno dobrze. Odpowiedni wkręt też powinien trzymać ale myślę że trochę słabiej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Maj 2021, 17:31

Rokiko napisał(a):Wystarczy dobrać odpowiedni nit ze sporym łebkiem

Jak plastik do plastiku to nity https://www.google.com/search?q=nity+zr ... nt=gws-wiz
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

25 Maj 2021, 23:20

Dziękuję za odpowiedzi!
Przymocuje na nity. Miałbym jeszcze jedno pytanie czy nity powinny być plastikowe np. [link do oferty na Allegro wygasł]
czy mogą być też nity:
[link do oferty na Allegro wygasł]
lub
[link do oferty na Allegro wygasł]
Które najlepiej wybrać?
dam3w
Nowicjusz

26 Maj 2021, 08:10

Moim zdaniem najlepsze będą te ostatnie które wyglądają tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Chodzi o to że one maj sporą powierzchnię która trzyma od wewnętrznej strony (patrz zielone strzałki).
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

29 Maj 2021, 09:05

Bardzo dziękuję za pomoc! Nity zamówiłem, jak przyjdą bedę montował ramki.
dam3w
Nowicjusz