Pytanie o parownik

30 Gru 2007, 18:49

mam pytanko.ostatnio byłem u gaziarzy kupić filtr gazu ale okazało sie że mam filtr z taką siateczką który należy tylko czyścić i jest wielokrotnego urzytku.zasugerowałem też zeby mi wyczyścili parownik z tego syfu co sie spuszcza odkrecając dolną śrube.ale gaziarz odmówił twierdząc że to zaszkodzi i parownik mi sie zepsuje od tego.wydaje mi sie to bzdurą ale nastraszył mnie bo samochód licho mi chodzi na benzynie i boje sie że stane gdzieś w trasie.rozwiejcie moje wątpliwości.jezeli należy spuszczać to czy trzeba zakrecic zawór na butli i wypalić gaz aż silnik zgaśnie i wtedy wypuszczać to z parownika?
nazwa parownika to Roxer i jest to druga generacja
chicken19
Zaawansowany

30 Gru 2007, 21:20

odkręcaj śmiało jeden elektrozawór masz na butli drugi przed parownikiem(w parowniku)na postoju przecież nie ma ciśniena w parowniku
74
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    Najbardziej niebezpiecznie… na prostej drodze?
    Najwięcej wypadków ma miejsce nie na zakrętach czy skrzyżowaniach, ale na prostej drodze. Co takiego ma w sobie jazda prostymi odcinkami, że kierowcy tracą rozsądek i zaczynają łamać przepisy? Jazda prostą drogą wydaje ...