03 Sty 2012, 04:15
Witam, temat stary jak świat.. I owszem czytałem tematy, lecz mam kilka pytań do Was jako doświadczonych kierowców czy dobrze patrze..
Więc, rozglądałem się za autkiem dla mnie do ceny 8000 zł. Zależało mi przede wszystkim na benzynie ze względu na to, że wszystko drożeje i benzyna jest teraz tańsza od ropy.. Mój wybór do tej kwoty padł na bmw. Chodzi dokładnie o bmw e36..
Moja sytuacja finansowa wygląda tak, że dorabiam (bo aktualnie się uczę) i średnio w miesiącu miałbym około 400 - 500 zł na ew. wydatki związane z samochodem..
Wybrałem ten model z motorem 2,5 l. Dlaczego taki?
Ponieważ te silniki mają sporo mocy, czasem chciałbym przycisnąć, lecz w granicach rozsądku, oraz ten silnik według wielu komentarzy jest jednym z najtrwalszych. Oczywiście poszukuje dobrej propozycji zależy mi szczególnie na tym, aby był w dobrym stanie, prezentował się ładnie wizualnie oraz nigdy nie widział gazu.. Ale wiadomo to nie koncert życzeń. Nie mniej jednak czy wybór silnika jest dobry.. Czy może jednak według Was przesadziłem? Oraz kolejne pytanie:
Co będzie lepszym wyborem coupe, czy sedam? Wiem, że sedam jest komfortowy, ale dylemat mam duży z tym.. Czy rzeczywiście coupe nie ma tyle miejsca i ciężko z niego wyjść?
Prosiłbym również o informacje na co szczególnie zwrócić uwagę przy wyborze samochodu, aby jak najdłużej mi służył..
Mam kilka propozycji.. Ale wiadomo nie śpieszy mi się, lecz zbieram informacje, aby już 24 stycznia podjąć decyzje i kupić.. Od razu napiszę z moimi komentarzami proszę napisać co nie zauważyłem, albo co źle piszę :/
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
<Ogólnie ładny, ale na zdjęciu widoczne jakby inne luki drzwi tylne prawe jakby wymieniane, bardzo mało opisu, auto w dobrym stanie to znaczy, że już z nim coś nie tak? W sumie
wymieniane były zderzaki pod tuning>
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
<Kolor ładny, ale pytanie czy on nie jest czasem obniżany? Również mały opis wszystko trzeba dowiadywać się samemu..>
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
<Ze zdjęć dużo nie widać przebieg jak na tyle lat i patrząc inne tego typu aukcje, dużo niestety nie widać..>
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
<Niestety nie przepadam za automatem.. Natomiast aż się zdziwiłem.. Przebieg straszliwie mały.. A oszukać już nie za bardzo można, dużo oryginału, wydaje się zadbany>
5. [link do oferty na Allegro wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
<Prezentuje się ładnie, nie jestem w stanie za dużo powiedzieć>
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
<Prezentuje się ładnie, nie jestem w stanie za dużo powiedzieć>
No i właściwie mam jeszcze jedno pytanko.. Czy szukać silnika z vanosem czy jednak lepiej bez?
Czekam z niecierpliwością na odpowiedz..
Pozdrawiam Mateusz