Pytanie o wymiary freelandera w opcji 5cio drzwiowej

25 Lis 2007, 23:32

witam wszystkich ktorzy byliby w stanie mi pomoc (pozostalych rowniez) w prostej sprawie a mianowicie wymiarow freelandera
chodzi mi o wielkosc bagaznika po rozlozeniu siedzenia tylnego w wersji 5cio drzwiowej (długosc, szerokosc oraz po przekatnej).
zastanawiam sie nad kupnem takiej fury z rocznika 98-2000 w szkocji a mam do przewiezienia jedna wieksza rzecz i nie wiem czy mi se zmiesci na tyl

dzieki z gory za wiesci.

pozdrowienia

bojar
adam bojarski
Nowicjusz

Miejscowość: mazury

28 Lis 2007, 16:36

Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

28 Lis 2007, 17:48

:shock: :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

29 Lis 2007, 00:39

Wystarczy wpisać w google (tak jak koledzy sugerują:)) to co się potrzebuje i mamy to co nam potrzebne.
Tu masz wymiary tego autka http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Freelander
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

29 Lis 2007, 21:21

hmm...
tylo o ile to wiem jak znaleźć ogólne wymiary auta ale prosze o informacje na temat rozmiarow BAGAZNIKA, nie o kubature bagaznika a o szerokosc, dlugosc i po przekatnej po rozlozeniu tylnych siedzen w wersji 5-cio drzwiowej

skrzetne czytanie postow przez bardziej doswiadczonych kolegow pozwoliloby pominac ich docinki. CZYZ NIE TAK?

POZDR...
adam bojarski
Nowicjusz

13 Sie 2009, 07:58

odświeżam temat gdyż mam to samo pytanie a nigdzie nie znalazłem takich wymarów. Mi potrzebne po rozłożeniu i złożeniu siedzeń tylnych.
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

14 Sie 2009, 07:09

pomoge ale dopiero we wtorek ;) nie mam samochodu przy sobie a do wtorku jestem offline

ale tyle co moge powiedziec to yamahe xj600 przywiozlem, musialem zdemontowac tylne siedzenia aby zyskac na przestrzeni a potem upchalem je na wierzch motocykla, oczywiscie motocykl tez ulegl rozbiorce, tj. cale przednie zawieszenie, plastiki, tylne kolo i nawet chlapacz :grin: Całkiem pojemne auto jak sie po samą podsufitkę nawali, przywiozłem oprócz motocykla 2letni dorobek.
pozdrawiam i gdybys chciał wymiary telefonicznie to +48 514 221 514

ps. rada aby zaoszczedzic na ropie jak ktos nie katuje auta po lesie i nie potrzebuje 4x4 to bez wału pali 6/100km, na zime jednak zakładam wał znowu.

pozdr
bojar
adam bojarski
Nowicjusz

14 Sie 2009, 07:23

Adam dzięki wielkie za pomoc :)))) Nie będe Cię męczył telefonami poczekam gdyż tak bardzo mi się nie śpieszy :) Autko potrzebuje również do wożenia sprzętu dla dj i mam kilka elementów długich chciałbym sprawdzić czy wszystko mi wejdzie :)
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

16 Sie 2009, 19:21

a kysz do działu suvów :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Sie 2009, 09:45

zastanawiam się po co taki moderator zabiera głos w temacie skoro i tak nie ma zamiaru gościowi pomóc? jakaś mania wyższości czy jak? A może to takie specyficzne poczucie humoru? Bo nie rozumiem. Forum chyba jest po to żeby zadawać pytania, a głupie odpowiedzi typu www.google.pl można by sobie darować. Nie chcesz pomóc/odpowiedzieć na pytanie to najlepiej w ogóle się nie odzywaj (chyba ze chodzi Ci o nabijanie postów :/ ). Poza tym moderator mógł by się wykazać większą umiejętnością czytania postów bo chyba nie odróżnił pytania o wymiary samochodu od wymiarów wewnętrznych przestrzeni bagażowej. Odnośnie tematu, w sobotę będę mógł podać Ci wszystkie interesujące Cię wymiary, na miejscu wszystko pomierzę i będziesz wiedział czy wystarczy Ci miejsca na ten ładunek. pozdro.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

19 Sie 2009, 19:45

legion - słuszna uwaga, oczywiście odnośnie moderatora (Karson, czasem milczenie jest złotem)
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Sie 2009, 17:47

Obiecałem podać wymiary powierzchni bagażowej w sobotę, niestety dałem radę zrobić pomiary dopiero dziś. W podanych linkach są fotki z prymitywnymi strzałkami w celu ułatwienia mi podawania wymiarów :P no więc jedziemy, nr 3 od końca przednich foteli (z racji że fotele są przesuwne jako punkt początkowy przyjąłem prawą krawędź słupka między przednimi a tylnymi drzwiami (stojąc przodem do lewej strony auta) a więc od tego miejsca do końca bagażnika jest 145cm. w punkcie nr 1 (czyli od najwyższego punktu położonej tylnej kanapy w linii prostej do podsufitki jest 60cm, natomiast nr 6 przedstawia tą samą wysokość tyle że od najniższego punktu położonej tylnej kanapy do podsufitki tj 80cm, nr 4 tj szerokość w najwęższym miejscu tj 98cm, nr 5 wysokość od dna bagażnika do podsufitki to 103cm, nr 2 szerokość od drzwi do drzwi to około 145cm. oto linki do zdjęć:

[link wygasł]
[link wygasł]

mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam :)
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Sie 2009, 20:33

nie wiem czy w wersji 5-drzwiowej, tak jak w 3-drzwiowej, złożone siedzeni można jeszcze podnieść i o 90st obrócić w stronę przednich siedzeń. wtedy zyskuje się na wysokości jakieś 20 cm, skraca sie jednak długość ładunku.
pozdr
az
td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Sie 2009, 20:41

tak tak, faktycznie zapomniałem jeszcze o tej możliwości, siedziska można pchnąć do przodu o 90stopni, zyskuje się na wysokości 20cm a traci się na długości też mniej więcej tyle samo.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika