Pytanie odnośnie łozyska

10 Gru 2012, 17:43

chciałem zapytac czy poradze sobie z wymianą przedniego łozyska sam w warunkach garazowych ?Nie wiem czy trzeba tam prase czy poradze sobie bez tego ?? civic 1.4 3d
niki2089
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 11 2007
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: honda civic 6
Silnik: 1.4 90 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Gru 2012, 15:48

przeczytaj sobie artykuł, powinien pomóc Ci w odp na to pytanie - [link do iParts wygasł]

jestem zdania, ze jak masz pojecie to powinienes sobie z tym poradzic, ale jak nie masz za bardzo doswiadczenia to lepiej zostaw to fachowcom
williamson
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 10 1979
Auto: Nie mam

19 Gru 2012, 15:20

Witam
Będę wymieniał łożysko koła i potrzebuję rady czy firma Ruville będzie dobra do tego zakupu? Bo znalazłem coś takiego łożysko, ale nie orientuję się za bardzo jeśli chodzi o tą firmę.

pytanie odnośnie łozyska
GrzegorzIV
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 6-2000
Auto: Volkswagen golf IV
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Gru 2012, 14:11

Hej, firma dobra.
Rolki oraz Łożyska robi im często firma INA.
W zależności od ceny proponował bym jednak FAGA,
SKF jest według mnie za drogi,
Jeżeli chcesz to wyślij meila pod [email widoczny po zalogowaniu] zrobię Ci w tedy wycenę na łożyska do Twojego samochodu i może przebije tego ruvilla :) pozdrawiam
pawel0511k
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Gru 2012, 21:28

To prawda,Ruville jest tylko dystrybutorem,w ich opakowaniu można znaleźć np.FAGA :D Mnie to spotkało(poduszka pod silnik).FAG tańszy przynajmniej o połowę,niż w pudełku FAGA-a,dlatego kupując produkty Ruville*a należy pytać, kto jest producentem danej części.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Mar 2013, 11:29

Ruville to dobra firma i myślę,że możesz spokojnie zainwestować,przynajmniej takie krążą o nich opinie,nic nie stoi na przeszkodzie aby sprawdzić to samemu. Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić w dobrym sklepie internetowym,gdzie masz po prostu taniej. :?
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...

19 Mar 2013, 19:41

Przepraszam jak autor chce to zrobić bez prasy ? palcami wciśnie to łożysko czy młotkiem ? słyszałem o jakiś rumuńskich sposobach ale prasa to najlepszy sposób ponieważ najdelikatnej obchodzi sie z łożyskiem.
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2013, 06:12

Samemu może być ciężko,ale jak ktoś słusznie napisał powyżej: wszystko zależy od tego jakie narzędzia oraz ile doświadczenia z dziedziny mechaniki samochodowej posiadasz. Im więcej,tym w sumie lepiej i łatwiej.
Dabtuner
Aktywny