Pytanie odnosnie Prawa jazdy.

22 Sie 2008, 23:50

Witam, czy jesli ukonczylem kurs prawa jazdy na manual to moge podejsc na egzamin na automat??? pozdrawiam kierowcy!
obstawa88
Nowicjusz

23 Sie 2008, 00:09

Trochę nie rozumiem, to ja się zapytam też: są jakieś oddzielne kursy? Mając na manual nie ma problemu żeby jeździć autem z automatem.
kociub
Początkujący

23 Sie 2008, 07:10

są jakieś oddzielne kursy?

Są, dla niepelnosprawnych.

obstawa88 mozesz sie tego pewnie dowiedziec w OSK, WORD a moze i nawet w WK, ale lepszym rozwiazaniem bedzie jak zdasz na manualu, wtedy bedziesz mogl prowadzic pojazdy z automatem i manualna skrzynia biegow, co moze kiedys Ci sie przydac.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

23 Sie 2008, 13:36

:shock:
...
...
...
:roll:
...
...
...
:idea:
a jak zdałem kiedyś prawko autem z raioodtwarzaczem kasetowym, to mogę teraz podejść do egzaminu na samochód z odtwarzaczem CD/mp3?
No i jak mają się te egzaminy do jazdy samochodem bez radia?
Kolejne pytanie to takie: gdzie w prawie jazdy jest zaznaczone, czy mam prawko na auta z CB?

:mrgreen:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

23 Sie 2008, 13:59

Jest prawo jazdy na samochody z automatyczna skrzynią biegów jeśli ktoś jest niepełnosprawny i zdaje egzamin na automacie to w prawko ma wbity kod że może prowadzić tylko samchody z automatem :wink:
JimiEx
Początkujący

23 Sie 2008, 14:04

Jeszcze nie slyszalem, zeby w jakims WORDzie jezdzily samochody egzaminacyjne w automacie, bo chyba o to chodzi.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Trójkołowe pojazdy elektryczne Toyota "i-ROAD"
    Wiele mówi się dziś o nowych koncepcjach organizacji transportu miejskiego, inteligentnych miastach, oraz innowacjach mających zrewolucjonizować komunikację w dużych aglomeracjach. Konkretne przykłady takich zmian ...

23 Sie 2008, 14:09

Ja slyszalem i widzialem ;) - mieszkam w lublinie
tu mozna co nie co poczytac o kursie - http://kulka.pl/niepelnosprawni.htm
JimiEx
Początkujący

23 Sie 2008, 14:26

Właśnie coś mi tu nie pasowało.
kociub
Początkujący