Pytanie odnośnie rejestracji

26 Lip 2011, 18:30

Witam, mam pytanie gdyż rejestruje swoje pierwsze auto i mam taką sytuację, w której nie bardzo wiem co zrobić, a mianowicie. Mieszkam obecnie w Gdańsku, auto mam zarejestrowane(tymczasowo) w Warszawie(na mamę). I chodzi o to, by ona odebrała dowód rejestracyjny(twardy) bez zdawania obecnego, ponieważ w piątek jedzie do Gdańska i przywiozła by mi już normalny, a boję się wysyłać kurierem, że nie dojdzie i zostanę w ogóle bez, a mam ważny do 01.08.11r.
maccossac
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Lip 2011, 21:05

maccossac napisał(a): I chodzi o to, by ona odebrała dowód rejestracyjny(twardy) bez zdawania obecnego, ponieważ w piątek jedzie do Gdańska i przywiozła by mi już normalny,

Warunkiem odebrania nowego DR w WK jest obowiazek zdania starego.Bez tego nie masz szans na odbiór nowego DR....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Lip 2011, 21:53

A co w momencie, kiedy by ten dowód tymczasowy uległ zniszczeniu(np: spalił się)?
maccossac
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Lip 2011, 20:29

maccossac napisał(a):A co w momencie, kiedy by ten dowód tymczasowy uległ zniszczeniu(np: spalił się)?

Spróbuj tak zrobić to się wtedy dowiesz od p.Zosi z okienka w WK.... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...